blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων: Επιστροφή με 5 μετάλλια από την Φινλανδία

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων: Επιστροφή με 5 μετάλλια από την Φινλανδία

European Para Youth Games 2022
Pajulahti, FIN, 27/06-04/07/2022


Πέντε μετάλλια ήταν ο συνολικός απολογισμός από τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το διάστημα 27/6-4/7/2022.

Για την ακρίβεια, ο αθλητής της κολύμβησης Κωνσταντίνος Καραντζής απέσπασε τη δέυτερη θέση στα 50μ. ύπτιο (S4), σημειώνοντας επίδοση 1:06.97.

Ασημένιο μετάλλιο όμως απέσπασε και ο αθλητής κολύμβησης Γιώργος Βασιλειάδης στα 100μ. ελεύθερο (S10 ) κατα τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Αγώνων Νέων στη Φινλανδία, σημειώνοντας επίδοση 1:00.83.

Πολύ καλή ήταν και η συμμετοχή του αθλητή της κολύμβησης Αριστείδη Χατζίδη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο (S9).

Στο βάθρο των νικητών ανέβασαν τη χώρα μας και οι αθλητές του Boccia (κατηγορία Ομαδικό ΒC1/BC2).Οι Έλληνες αθλητές μας Ελισάβετ Ιωσηφίδου, Θεόδωρος Λιόντος και Παναγιώτης Πάσκος κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.



Τον καλύτερό της εαυτό έδωσε και η αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Ευανθία Μπουρνιά, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.




Πηγή: paralympic.gr


Ασημένιο μετάλλιο η Μπουρνιά στο ομαδικό των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Νέων



Στο τριήμερο 1 με 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων για άτομα με αναπηρίες και η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν μεταξύ των τεσσάρων αθλημάτων, στα οποία εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα. Μετά από τις φετινές συμμετοχές τους σε διεθνή τουρνουά Α.Με.Α. της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά από τις κλάσεις των ατόμων σε αμαξίδιο και η Μαρία Καΐπη από τις κλάσεις των ορθίων, αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κι έζησαν μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία. Η Μπουρνιά έφτασε κιόλας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό.

Η ελληνική αποστολή πήγε στη σκανδιναβική χώρα με 45 αθλητές κι αθλήτριες. Πήραν μέρος στα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου, του μπότσια και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τα οποία διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Pajulahti. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης. Την αποστολή υποδέχτηκε η πρέσβης της Ελλάδας στο Ελσίνκι Ναταλία - Μαρία Καραγεώργου. Σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης ήταν ο αθλητής της κολύμβησης Κωνσταντίνος Καράντζης και η αθλήτρια του Μπότσια Ελισάβετ Ιωσιφίδου.

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση η Μπουρνιά μετέχει κανονικά στην κλάση 1, η Καΐπη στην κλάση 8, όμως εξαιτίας των λίγων συμμετοχών οι διοργανωτές δημιούργησαν ελάχιστες κατηγορίες.

Έτσι, το ομαδικό για τις γυναίκες σε αμαξίδιο περιλάμβανε την κατηγορία W1-5. Η Μπουρνιά αγωνίστηκε με συμπαίκτρια την Ιταλίδα Καρλότα Ραγκατσίνι, η οποία νωρίτερα είχε αναδειχτεί νικήτρια στο ατομικό. Οι συμμετοχές ήταν δύο, το ελληνοϊταλικό δίδυμο έχασε με 2-0 από τις Γαλλίδες Βοτιέ και Ολιβιέ και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Η Καΐπη δεν είχε συμμετοχή στο ίδιο αγώνισμα.

Στο απλό έγιναν οι κλάσεις 1-5 για τις αθλήτριες σε αμαξίδιο και 6-10 για τις όρθιες αθλήτριες. Στα νέα αγωνιστικά τεστ η Μπουρνιά και η Καΐπη είχαν μόνο ήττες στους ομίλους τους, αλλά αποκόμισαν χρήσιμη εμπειρία.

Επικεφαλής προπονήτρια για την επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν η ομοσπονδιακή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ελευθερία Νταουντάκη και βοηθός της προπονητής ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ.


Πηγή: httf.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.