blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Ο Μαραθώνιος του Σαράντη": Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

"Ο Μαραθώνιος του Σαράντη": Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

"Ο Μαραθώνιος του Σαράντη" 

από την Άντζελα Τερζή και τις Εκδόσεις Οσελότος 




Τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν απευθείας σε πωλητές του περιοδικού δρόμου '"ΣΧΕΔΙΑ"


Μια διδακτική παιδική -και αθλητική- ιστορία για την αξία της φιλίας, της αποδοχής και της δύναμης της θέλησης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά και απευθείας στους άστεγους πωλητές του Περιοδικού Δρόμου "Σχεδία": 

Ο Σαράντης, μια μικρή σαρανταποδαρούσα που ζει στην Εντομόπολη, μας διδάσκει μέσα από την περιπέτειά του πως δεν πρέπει να φοβόμαστε το διαφορετικό και πως όλοι έχουμε την αξία και τον ρόλο μας στη ζωή. Οι φίλοι του, η Ελπίδα, ο Επίμονος, ο Θαρραλέος, ο Συνετός και η γερόντισσα Σεβάσμια, μας μαθαίνουν πως η αληθινή φιλία βασίζεται στην αποδοχή. Ο Σαράντης θα επιχειρήσει να τρέξει έναν ολόκληρο μαραθώνιο, για να μας δείξει πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε όνειρα και να μην το βάζουμε κάτω. Άραγε θα τα καταφέρει να τερματίσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του;

Χαρακτηριστικό της ιστορίας είναι πως όλοι οι φίλοι του Σαράντη, έχουν κάποια αναπηρία και χάρη σε αυτούς βρίσκει δύναμη και μαθαίνει την αξία της αληθινής φιλίας! 

"Έτσι, ο Σαράντης άρχισε καθημερινά να τρέχει πολλές ώρες και δεν τον ένοιαζε που κουραζόταν. Η θέλησή του να τερματίσει τον αγώνα ήταν ισχυρότερη από κάθε δυσκολία που συναντούσε. Οι φίλοι του εναλλάξ τον έκαναν παρέα – πότε ο ένας με το χρονόμετρο για να μετρήσει τους χρόνους του, πότε ο άλλος για να του πηγαίνει νερό την ώρα που έτρεχε, και πότε κάποιοι άλλοι για να τρίβουν τις πατούσες στα πολλά πόδια του όταν αυτά πονούσαν από το πολύ τρέξιμο. Μέρα με τη μέρα δυνάμωνε και πίστευε όλο και περισσότερο ότι θα πραγματοποιούσε το όνειρό του."



Συγγραφέας: Άντζελα Τερζή

Διάσταση: 21x28 - Σελίδες: 32

Έτος έκδοσης: 2020

Εικονογράφος: Ελένη Ισχάκη

Τιμή: 10€

Δείτε περισσότερα --> www.ocelotos.gr

ocelotos.gr/SARANTIS

issuu.com/Marathonios






ⓒ Ελένη Ισχάκη

"Οι φίλοι του Σαράντη, η Ελπίδα η μύγα, ο Επίμονος το κουνούπι, ο Θαρραλέος η κατσαρίδα, ο Συνετός το μυρμήγκι και η Σεβασμία η μέλισσαα, είναι όλα έντομα με κάποια μορφή αναπηρίας"











Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Άντζελα Τερζή γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1974. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1996. Εργάζεται από το 2000 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" στην Αθήνα, με πολλά χρόνια εμπειρίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τους τελευταίους μήνες στη Μονάδα Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών. Έχει επίσης εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθήνας για αρκετά χρόνια, με επιστημονικές παρουσιάσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι δρομέας υπεραποστάσεων, βουνού και ασφάλτου, για τους οποίους απαιτείται αρκετός χρόνος προετοιμασίας. Έτσι συνδυάζει την αγάπη της για το τρέξιμο με την αγάπη της για το γράψιμο, αφού, τις ώρες που τρέχει, έχει ελεύθερο τον νου ώστε να σκέφτεται ιστορίες και στίχους. Συμμετέχει, κατά καιρούς, σε διαγωνισμούς ποίησης, γράφει παιδικά μικρά διηγήματα και τελευταία πειραματίζεται στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. “Ο Μαραθώνιος του Σαράντη” είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο παιδικό παραμύθι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.