blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

Με 4 αθλητές συμμετέχει το "Εν Σώματι Υγιεί"

 


   Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης Αττικής "Κώστας Αρβανίτης", θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para Badminton). Πρόκειται για τους αγώνες που είχαν προκηρυχθεί για τον προηγούμενο Μάϊο, αλλά αναβλήθηκαν λόγω covid19. 

   Το Para Badminton είναι η παραολυμπιακή εκδοχή του  Badminton και θα εμφανιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ2021 για πρώτη φορά. Οι αθλητές κατηγοριοποιούνται σε έξι κλάσεις ανάλογα με τον τύπο της αναπηρίας και τον βαθμό λειτουργικότητάς τους (δύο σε αμαξίδιο,  4 ορθίων από τις οποίες η μία είναι για αθλητές με κοντό ανάστημα). 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020 θα συμμετέχουν 13 αθλητές και αθλήτριες από 5 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ της χώρας. 

 

Με 4 αθλητές θα συμμετέχει το "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

Με τον εντυπωσιακό αριθμό των τεσσάρων αθλητών και ενός συνοδού-προπονητή θα συμμετέχει στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το σωματείο μας.

Αναλυτικά η βεροιώτικη αποστολή:

1. Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης (SL3)

2. Κάπας Κωνσταντίνος (SL3)

3. Πετρόπουλος Ευστράτιος (SL4)

4. Λούκας Γεώργιος (SU5) 

Καραϊωσήφ Αλέξανδρος - Αρχηγός Αποστολής 

 

Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στο Ατομικό (Απλό) της κατηγορίας τους και στο Διπλό Ανδρών ως εξής:

1. Καραγιάννης - Λούκας

2. Κάπας - Πετρόπουλος

 

    Για την ιστορία αναφέρουμε πως το "Εν Σώματι Υγιεί" βρίσκεται ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Para Badminton από το 2017 που ξεκίνησαν να διεξάγονται. Μέχρι τώρα συμμετείχε με έναν μόνο αθλητή, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα θα κατέβει πάνοπλο, όντας το δεύτερο σωματείο σε αριθμό αθλητών με τέσσερις συνολικά. Από το 2017 μέχρι το 2019, σε τρεις συμμετοχές, έχει κατακτήσει 4 μετάλλια (2 Χρυσά και 2 Ασημένια), στο Απλό και Διπλό Ανδρών και στο Διπλό Μικτό. Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το "Εν Σώματι Υγιεί" είναι το μοναδικό σωματείο στην Ημαθία που καλλιεργεί επίσημα το Badminton. 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.