blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Para Sports Enable Refugees και στο "Εν Σώματι Υγιεί!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Para Sports Enable Refugees και στο "Εν Σώματι Υγιεί!

Συνεργασία του "Εν Σώματι Υγιεί" με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Agitos της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής





Για τη συμμετοχή προσφύγων με αναπηρία σε Παραολυμπιακά Αθλήματα

 Εδώ και λίγο καιρό, αποτελεί και επίσημα αθλητή με αναπηρία του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας. Μετά από μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που κράτησε περίπου 6 μήνες, ο νεαρός 20χρονος Σύριος Κουρδικής καταγωγής Ακίντ Σ., ζει σε δομή των Γρεβενών, προπονείται υπό την επίβλεψη του Κ.Φ.Α. και προπονητή Στίβου κ. Οικονόμου Γεώργιο και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Empower Refugees with Para Sports της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Ιδρύματος Agitos της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. 

   Στόχος του προγράμματος είναι να χρησιμοποιήσει την επίδραση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού και να προσφέρει τη δυνατότητα σε πιστοποιημένους πρόσφυγες με Αναπηρία (με την αλλαγή του Αθλητικού Νόμου, επιτρέπεται πλέον η εγγραφή και η συμμετοχή σε αγώνες, ατόμων οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι πρόσφυγες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα), να συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα Παραολυμπιακών Αθλημάτων, με απώτερο στόχο τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ενδυνάμωση και την διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων.  
   Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται από την Ε.Π.Ε. σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς εταίρους, μεταξύ των οποίων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οι αθλητές μπορούν να αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ αν χρειαστεί να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες, θα εντάσσονται στην Διεθνή Ομάδα Προσφύγων  της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από παρόμοιες δομές της περιοχής, το σωματείο μας μπορεί να τους υποστηρίξει. 
  Το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, για ακόμα μια φορά καινοτομεί και πρωτοπορεί. Αποδεικνύει στην πράξη ότι ο αθλητισμός, πόσο μάλλον ο Αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρίες, ενώνει και προσφέρει διέξοδο, κοινωνική ένταξη και ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. 
    Ευχαριστούμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που εμπιστεύτηκε το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας για την αξιολόγηση, ενσωμάτωση και προπόνηση του νεαρού αθλητή. 
   


Ο νεαρός Σύριος με Αναπηρία, πρόσφυγας και τραυματίας πολέμου, βρήκε διέξοδο στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό














Ο Ακίντ ,με τον προπονητή του Οικονόμου Γιώργο στο ΔΑΚ Γρεβενών



Ο Ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, που κλήθηκε να αξιολογήσει και να εντάξει τον Ακίντ στον Παραοολυμπιακό Αθλητισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.