blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα V: Μυασθένεια

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα V: Μυασθένεια

Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα

Μέρος Ε': Μυασθένεια

 

 

"Μιας και δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω καλοκαιριού, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε σε συνέχειες, τον κατάλληλο τύπο άσκησης για τους ασθενείς που πάσχουν από διάφορα χρόνια νοσήματα νευρολογικής φύσεως. Συνεχίζουμε με το ε' μέρος και ολοκλήρώνεται το αφιέρωμα, με τις μυασθένειες)"




   Η Μυασθένεια είναι άλλο ένα νευρολογικό νόσημα που δε γνωρίζουν πολλοί. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα στο οποίο "ο οργανισμός επιτίθεται μέσω αντισωμάτων στον εαυτό του" και συγκεκριμένα στη σύνδεση μεταξύ μυών και νεύρων. 
   Το αποτέλεσμα κυμαίνεται από αδυναμία να ανοίξει κανείς τα βλέφαρά του, μέχρι να βλέπει διπλά, να κουράζεται προς το τέλος της ημέρας, ώστε να μη μπορεί να ανέβει σκαλιά, να μην μπορεί να καταπιεί σωστά κ.τ.λ. Η άσκηση για σένα που έχεις μυασθένεια είναι σημαντική γιατί βοηθά στη διατήρηση σωστού σωματικού βάρους και της μυϊκής μάζας. "Μα είμαι/νιώθω αδύναμος πώς θα γυμναστώ;" Δε λέω πως μπορείς να γίνεις μαραθωνοδρόμος (αν και όλα είναι πιθανά!) ή επαγγελματίας bodybuilder. Μπορείς όμως να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα σταδιακά και να γυμναστείς ακόμη και σε καρέκλα αν θες. 

Θυμήσου:



  • Να γυμνάζεσαι πρωινές ώρες
  • Πριν και μετά να κάνεις αρκετές διατάσεις
  • Ως γενικός κανόνας ισχύει το 3 σετ των 10 επαναλήψεων
  • Να πίνεις αρκετό νερό

Δες εδώ, εδώ και εδώ.





To Boccia είναι χαρακτηριστικό παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με μυασθένεια


Πηγή: iform.gr/ 



Ζησιμοπούλου Βάσω
Στρατιωτικός Ιατρός

Επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής 251 ΓΝΑ

Νευρολόγος ΙΑΣΩ General
 

2 σχόλια :

  1. GIA SAS :) ITHELA NA ROTISO .. KAPIOS ME MYASTHENIA MPOREI NA GIMNASTI OSO ANTEXI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙ ΟΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΕΣ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΊ ΤΟ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ BOCCIA ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΜΙΑΣ Κ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Κ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.