blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Τέχνη της Ισότητας

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η Τέχνη της Ισότητας

"Η Τέχνη της Ισότητας"

Βίντεο-Αφιέρωμα του Vice στη μικτή ομάδα χορού "Τα Σώματα και οι Λέξεις"

 

 

Πρωταγωνιστεί ο αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Ανδρέας Κολίσογλου 
    
 Ο χορός, πέρα από μια μορφή τέχνης κι ένα εργαλείο επικοινωνίας, μπορεί να είναι μια διαδικασία χειραφέτησης. Ο χορός των ανθρώπων με αναπηρία έχει έναν τέτοιο συμβολισμό. 
Σε μια κοινωνία όπου η αναπηρία θεωρείται μειονεξία και αντιμετωπίζεται με λύπη και απομόνωση, ο χορός δημιουργεί ρωγμές. Δείχνει πώς το ανάπηρο σώμα μπορεί να χορεύει, να εκφράζεται, να αποδομεί τα στερεότυπα και να διεκδικεί αληθινές συνθήκες πρόσβασης και ισότητας. Την ίδια στιγμή λοιπόν που η Κρατική Σχολή Χορού επιμένει να συντηρεί τη ρατσιστική διάταξη περί αρτιμέλειας, αρκετοί άνθρωποι με αναπηρία αρνούνται την παθητική αποδοχή μιας πραγματικότητας διακρίσεων. Γίνονται ορατοί, χορεύουν και περνούν καλά.
    Ο Ανδρέας Κολίσογλου* είναι ψυχολόγος, χορευτής και αντιμετωπίζει εκ γενετής ένα πρόβλημα κινητικής αναπηρίας. Μαζί με τη Βασιλική Δρίβα και τη Χρύσα Καριεντίδου, αποτελούν μια μικτή ομάδα χορού και παρουσιάζουν τη χορογραφία "Τα Σώματα και οι Λέξεις".


Παραγωγή: Μαρία Λούκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Λαμπίρης
Κάμερα Β’: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου


Ποιός είναι ο Ανδρεάς Κολίσογλου: 

Ο Ανδρέας Κολίσογλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολείται με το χορό και το θέατρο από το 2002, γιατί όπως πιστεύει ο ίδιος, ως Ατομο με Αναπηρία, "μέσω των παραστατικών τεχνών δίνεται η δυνατότητα στην κοινωνία να αναθεωρήσει τα στερετότυπα της γύρω από την αναπηρία". Είναι ιδρυτής της ιστοσελίδας Ψκ (Ψυχολογία στην Κοινωνία) και διατηρεί γραφείο στην Αθήνα (Πετρούπολη). Είναι αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, και Πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό της κατηγορίας F35. 

Άρθρα του ίδιου στην ιστοσελίδα μας:

1.  "Η Διαπόμπευση ως Τρόπος Ζωής"
2. "Ο ανύπαρκτος δρόμος από την Ανοχή της Αναπηρίας στην Ισότητα"
3. "Η Κοινωνική Διάσταση του Σώματος"
4. "Η Αποδοχή της "Ομοιότητας"
5. "Το κατεστραμμένο σώμα"



 


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ  του VICE  ΚΑΙ με ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής! 

 
Πηγή: video.vice.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.