blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 7ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Δόλιχος: Δελφοί-Ολυμπία 255χλμ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

7ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Δόλιχος: Δελφοί-Ολυμπία 255χλμ

7ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Δόλιχος: Δελφοί-Ολυμπία 255χλμ

Επιστροφή σε αγώνα Υπερ-Αποστάσης για τον Ηλία Καραϊωσήφ

 

 
   Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα δοθεί εκκινήση στον 7ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Δελφοί-Ολυμπία με την ονομασία "Δόλιχος" με συνολική απόσταση 255χλμ. Στον αγώνα θα συμμετέχει  και ο τρις Σπαρταθλητής βεροιώτης δρομέας Ηλίας Καραϊωσήφ, αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί", o οποίος επιστρέφει σε ασφάλτινους  αγώνες υπερ-απόστασης μετά το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του 2016 (το 2017 έτρεξε μόνο σε αγώνες βουνού) και για πρώτη φορά στον "Δόλιχο". Επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του Ηλία Καραϊωσήφ θα είναι ο έμπειρος supporter δρομέων υπεραπόστασης Νικηφόρος Κλαπανάρας.   Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκεύη 27 Απριλίου μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στις 17:00 μ.μ και ο τερματισμός είναι μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 29 Απριλίου, όπου τους τερματίσαντες θα περιμένει ένα στεφάνι ελιάς σαν ανταμοιβή της υπεράνθρωπης προσπάθειας τους. 


Τί είναι ο "Δόλιχος";
 

Ο Δόλιχος ήταν το μεγαλύτερο δρομικό αγώνισμα που υπήρχε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όσο η απόσταση 24 Σταδίων (περίπου 4.800μ.). Ο συγκεκριμένος αγώνας ονομάστηκε έτσι αφενός μεν διότι είναι ο μεγαλύτερος σε απόσταση αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα και αφετέρου διότι ενώνει δύο σημαντικές ιερές τοποθεσίες της Αρχαίας Ελλάδας --> http://www.doliho.gr/


Απόσταση: 255 km

Θετική υψομετρική: 5.420 μ. - Αρνητική: 5.930 μ.

Ασφαλτινος δρόμος 154 χλμ. - Χωματόδρομος 101 χλμ.

Ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας 28

Ο χάρτης της Διαδρομής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.