blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Διάκριση για τον αθλητή μας Κώστα Κάπα, στο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΜΜΕ Βορείου Ελλάδος!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Διάκριση για τον αθλητή μας Κώστα Κάπα, στο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΜΜΕ Βορείου Ελλάδος!

1ο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μ.Μ.Ε. Β. Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουνίου 2016

Δεύτερος ο αθλητής μας Κάπας Κωνσταντίνος, εκπροσωπώντας την εφημερίδα "Κερκίδα" ! 

 

   Μια ακόμα διάκριση για τον αθλητή του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, Καπα Κωνσταντίνο, που έρχεται μόλις 20 μέρες μετά το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό ΤΤ8 και το χάλκινο στο ομαδικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ! 
   Ο Κάπας αγωνίστηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο 1ο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εργαζομέμων σε Μ.Μ.Ε της Βόρειας Ελλάδας και κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση με συνολικά 5 νίκες - 1 ήττα και 15-3 σετ. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο αθλητής μας, πέρασε με σχετική άνεση πρώτος στον προκριματικό όμιλο, χωρίς να χάσει ούτε σετ και στον μεγάλο τελικό έχασε με 3-2 σετ ενώ όμως προγούταν με 2-0, αλλά μίλησε η εμπειρία του αντιπάλου του, Γιάννη Νταή, ο οποίος αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς την δεκαετία του '90. 
   Ο Κάπας αγωνίστηκε στο τουρνουά εκπροσωπώντας την Αθλητική εφημερίδα Ν. Ημαθίας "ΚΕΡΚΙΔΑ", όπου αρθρογραφεί τα τελευταία χρόνια, καλύπτωντας το ρεπορτάζ του Χαντμπωλ και του Μπάσκετ.
 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες:



    Η προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) να οργανώσουν τουρνουά στη Θεσσαλονίκη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας, είχε  θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών να μην ήταν μεγάλος, όμως κινήθηκε σε επίπεδα φυσιολογικά με βάση το γεγονός ότι πρώτη φορά επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο σε ολυμπιακό άθλημα, που είναι μεν δημοφιλές σαν παιχνίδι, αλλά όχι πολύ γνωστό για τα χαρακτηριστικά του σε επίπεδο πρωταθλητισμού. [..].
    Το ατομικό πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGΑ της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. [...]. Όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση τον "δικό μας" Κώστα Κάππα. Περίπου 10 Μ.Μ.Ε. είχαν έστω μία συμμετοχή, αλλά τους συντριπτικά περισσότερους αθλούμενους είχε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
   «Τα Μ.Μ.Ε. της Βόρειας Ελλάδας μαθαίνουν Πινγκ Πονγκ» ήταν το σύνθημα των διοργανωτών και επηρέασε θετικά τις διαθέσεις. Η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φρόντισε ώστε να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα σε 8 τραπέζια και να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη. Βοήθησαν δύο επίσημοι διαιτητές, ενώ στη γραμματεία ήταν η υπάλληλος της Τ.Ε., πρώην πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και νυν διεθνής διαιτήτρια Μαρία Τσίπου. Το «παρών» έδωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής στη Βόρεια Ελλάδα Θανάσης Στάθης και ο συνεργάτης του Νίκος Οικονόμου, ενώ τον Π.Σ.Α.Τ. εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, που σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας αποτέλεσε και τον σύνδεσμο της ομοσπονδίας με τη Θεσσαλονίκη. 
   Το σύστημα διεξαγωγής με γκρουπ, με νοκ άουτ, αλλά και ματς «παρηγοριάς» έδωσε τη δυνατότητα για τουλάχιστον 4 αναμετρήσεις σε όλους τους αθλούμενους.
     Την πρωτιά στους άνδρες κατέκτησε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ-3 Γιάννης Νταής, που αγωνιζόταν τη δεκαετία του '90 στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.  Στον αμφίρροπο τελικό λύγισε με 3-2 σετ τον Κώστα Κάππα από τη Βέροια, ο οποίος αγωνίζεται στους Αθλητές με Αναπηρίες.  Στις γυναίκες κυριάρχησε η δημοσιογράφος Δήμητρα Κεχαγιά, που δεν έχασε σετ. 

Οι νικητές και οι νικήτριες στις δύο κατηγορίες:

Απλό ανδρών (φωτό1):
1. Γιάννης Νταής ΕΡΤ-3 
2. Κωνσταντίνος Κάππας   Εφημερίδα «Κερκίδα» Ν. Ημαθίας
3. Κωνσταντίνος Βρουλής Μέλος Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.
-. Ντίνος Καραμητρούσης Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Απλό γυναικών (φωτό 2):
1. Δήμητρα Κεχαγιά   Πρακτορείο FM 104,9
2. Αναστασία Καρυπίδου   Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
3. Αναστασία Τελιανίδου Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
-. Αργυρή Αβραμίδου Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στους άνδρες κατέστη δυνατό να γίνει και ταμπλό της «παρηγοριάς» μεταξύ αθλητών, που έμειναν έξω από την πρώτη δυάδα των γκρουπ. Σε αυτά τα έξτρα παιχνίδια ήρθε πρώτος ο Γιώργος Στράντζαλης του Metropolis.  (φωτό 3)


Φωτό 1: Οι νικητές του απλού ανδρών

Φωτό 2: Οι νικήτριες του απλού γυναικών

Φωτό 3: Οι νικητές του γύρου της "παρηγοριάς)


Πηγή: kerkidasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.