Σελίδες

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το "Εν Σώματι Υγιεί"

Η Πρόεδρος, τα Μέλη και οι Αθλητές με Αναπηρία 

του Α.Σ. ΑμεΑ "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας, 

σας εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα, 

και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2018 ! ! ! 






----------------------------------------------------------------
“Εν Σώματι Υγιεί”
Αθλητικό Σωματείο Ανάπτυξης Πολιτισμού
Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
Μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες
Web: www.r4rehab.blogspot.gr
Μail: r4rehab@yahoo.com
Tηλ:  6976591081


Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

"Οργάνωση και Αξιοποίηση του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής"


"Οργάνωση και Αξιοποίηση του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής"

ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακό σεμινάριο για Πτυχιούχους Φ.Α. !  






   Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας οργανώνει για τον κλάδο Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Πέραν της όποια γνώσης που μπορεί να αποκτηθεί, θεωρούμε απαραίτητο να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχουμε ενεργά. Μακάρι να είναι αυτή η αφετηρία για τη δημιουργία συναφών επιμορφώσεων και αναζήτησης στο χώρο της Φυσικής Αγωγής.
   
 Το σεμινάριο απευθύνεται:

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Οδηγίες Διδασκαλίας της Σχολικής Φ.Α. στο Γυμνάσιο & Λύκειο 2017-18

Οδηγίες Διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο για το σχολ. έτος 2017 – 2018

 

   
Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές μονάδες εγκύκλιο με  τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο για το σχολ. έτος 2017–2018.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Νέα Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου στη Βέροια



Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Ημαθίας για τη λειτουργία νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου

 

 
 


     Από την Ε.Π.Σ Ημαθίας ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης (Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Η.) θα διοργανώσει σχολή, για την ανάδειξη νέων διαιτητών ποδοσφαίρου. Τα μαθήματα της σχολής θα ξεκινήσουν 8 Ιανουαρίου 2017 και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα διδασκαλίας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες μετά το τέλος της υποβολής των αιτήσεων. Η πιθανή ημερομηνία των εξετάσεων είναι η 25 Φεβρουαρίου 2018. 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μπρος στα κάλλη τί είναι η ντόπα;



"Μπρος στα κάλλη τί είναι η ντόπα;"

Μια κοινωνιολογική προσέγγιση της φαρμακοδιέγερσης 


 

 Τσουκαλάς Κωνσταντίνος*
 
     Ο όρος ντόπινγκ (doping) εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αγγλικό λεξικό το 1889, η χρήση όμως φαρμακολογικών ουσιών με μόνο σκοπό την αύξηση της απόδοσης του αθλητή σε έναν αγώνα είναι τόσο παλιά όσο και ο αθλητισμός. Σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες χρήση διεγερτικών ουσιών γινόταν σε λαούς όπως οι Κινέζοι, οι Αιγύπτιοι και βέβαια οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Άλλωστε ο πρώτος κανονισμός κατά του ντόπινγκ καθιερώθηκε το 364 π.Χ. με την υποχρέωση όλων των αθλητών που συμμετείχαν να σιτίζονται και να κοιμούνται από κοινού τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα τους για να μη χρησιμοποιούν... μαγικούς ζωμούς. 
     Οι Ζάνες - αγάλματα φτιαγμένα από πρόστιμα αθλητών, προπονητών και χορηγών που είχαν πιαστεί να κλέβουν - που υπάρχουν στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία ότι παράλληλα με το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" υπήρχαν και οι "απατεώνες του ντόπινγκ". Η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η καθιέρωση του αγωνιστικού αθλητισμού θα συνδυαστούν με την ανάπτυξη του ντόπινγκ. Στον 20ό αιώνα οι αναφορές για ντοπαρισμένους αθλητές γίνονται ολοένα συχνότερες και αφορούν κυρίως την ποδηλασία. 

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Οι γυναίκες -ίσως- έχουν καλύτερη Φυσική Κατάσταση από τους άνδρες (??)

Οι γυναίκες -ίσως- έχουν καλύτερη Φυσική Κατάσταση από τους άνδρες (??)

(κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται σε φυσικό πλεονέκτημα)




   
   Οι γυναίκες μπορούν να επεξεργαστούν γρηγορότερα το οξυγόνο από τους άνδρες όταν αρχίζουν να γυμνάζονται, χαρίζοντάς τους ένα φυσικό πλεονέκτημα ως προς την φυσική τους κατάσταση, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.
   "Η γρήγορη αξιοποίηση του οξυγόνου επιβαρύνει λιγότερο τα κύτταρα του σώματος και θεωρείται σημαντική παράμετρος της αερόβιας φυσικής κατάστασης του ατόμου. Η έρευνα έρχεται να καταρρίψει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι τα ανδρικά σώματα είναι εκ φύσεως πιο αθλητικά", εξηγεί ο Τομας Μπελμτραμ κύριος συγγραφέας της μελέτης που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Γουότερλου.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους"

Ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους" 

Τρίπολη, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 





Το επιστημονικό forum "Στο Επίκεντρο Ο Άνθρωπος" σας προσκαλεί στην Ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους", το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 09:45 το πρωί, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "Παλλάδιον", στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Είσοδος ελεύθερη - Θα παραχωρηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 
Παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Οι εργασίες της ημερίδας θα διαρκέσουν έως τις 13.30.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί παράσταση σύγχρονου χορού "Τα Σώματα και οι Λέξεις", με ελεύθερη επίσης είσοδο.


Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 09:45 - 13:30

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα με θέμα την "Βελτίωση της Προσβασιμότητας"

Ημερίδα με θέμα την "Βελτίωση της Προσβασιμότητας" 

από τον Α.Σ. ΑμεΑ "ΔιαφοροΖΩ" - Σάββατο 09/12/2017




   Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ "ΔιαφοροΖΩ" διοργανώνουν Ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο "Βελτίωση της Προσβασιμότητας στην Καλαμάτα".

Τη διοργάνωση και το συντονισμό της ημερίδας επιμελείται ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Πολιτικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος, Ειδικός Γραμματέας ΣΕΣ.

Η Ημερίδα υποστηρίζεται από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Κέντρο Αποκατάστασης "Διάπλαση".

Στόχος της ημερίδας είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η ανάδειξη λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

"Η ‘’Αποδοχή της Ομοιότητας‘’ ως νέος τρόπος αντιμετώπισης της αναπηρίας



Μήνυμα του Α.Σ. ΑμεΑ "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας 

για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες 2017

Η ‘’Αποδοχή της διαφορετικότητας Ομοιότητας‘’ ως νέος τρόπος αντιμετώπισης της Αναπηρίας


   Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια κατανόησης, υποστήριξης και ευημερίας της μεγαλύτερης "μειονότητας" στον πλανήτη, θέσπισε από το 1992, την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι, ημέρα γιορτής, όπως παρουσιάζεται κατά κόρον. Και αναφερόμαστε με τον όρο "μειονότητα", γιατί βάση στατιστικών, περίπου το 15% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως έχει κάποια αναπηρία σωματική ή πνευματική ή αισθητηριακή, ορατή ή μη.
   Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για αυτή την "διαφορετικότητα" που πρέπει αφενός μεν να σεβόμαστε, αφετέρου δε να μην  αποκλείουμε από την ελεύθερη πρόσβαση οπουδήποτε και ειδικότερα, στην εργασία, την ιατρική φροντίδα, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την δικαιοσύνη και τη συμμετοχή στα πολιτικά, πολιτιστικά  και αθλητικά δρώμενα.
   Αποδεχόμαστε, αναπαράγουμε και διαιωνίζουμε τη φράση "αποδοχή της διαφορετικότητας", έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε πρέσβεις της ιδέας περί ισότητας των ανθρώπων. Όμως, αν το αναλύσουμε περισσότερο, θα δούμε ότι η ίδια η Κοινωνία, δίνοντας τον ορισμό του "διαφορετικού" σε μια κατηγορία ανθρώπων κρίνοντας τους από τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά ή μια κοινή ιδιότητα, τους θεωρεί στα αλήθεια αυτόνομους και ισότιμους σε σχέση με αυτό που ορίζεται ως "μη διαφορετικό"; Από τα Λεξικά της Ελληνικής Γλώσσας, διαβάζουμε ότι: 

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αθλητές με AIDS αγωνίζονται ενάντια στην ασθένεια και την προκατάληψη

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Αθλητές με AIDS αγωνίζονται ενάντια στην ασθένεια και την προκατάληψη



   Στην Γερμανία υπάρχουν 67.000 άνθρωποι που πάσχουν από την ασθένεια του AIDS , πολλοί από τους οποίους ασχολούνται με τον αθλητισμό εν μέρει γιατί τους βοηθά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου. Κάποιοι είναι μαραθωνοδρόμοι και μποξέρ και άλλοι κορυφαίοι αθλητές. Για τους περισσότερους το δυσκολότερο εμπόδιο είναι η προκατάληψη των υγιών συναθλητών τους

    Ο Robert Klein, 47 ετών, είναι ένας παθιασμένος δρομέας. Έχει τρέξει μαραθώνιους τους τελευταίους 16 μήνες σε αγώνες στο Βερολίνο, στην Κοπεγχάγη και τη Βαρκελώνη. "Στέκομαι στην γραμμή της εκκίνησης με εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους. Ακόμη κι αν είμαι άρρωστος, μπορώ να τους δείξω ότι κι εγώ μπορώ να τερματίσω", λέει ο Robert Klein. Ο Klein είναι οροθετικός. Όταν διαγνώστηκε το 1996, ήταν πεπεισμένος ότι δεν του απέμεναν πάνω από 5 χρόνια ζωής. Ξέγραψε τον εαυτό του και άρχισε να πίνει και καπνίζει. Όμως πριν από δυο χρόνια είδε μια ανακοίνωση στον τοίχο του γιατρού του η οποία ζητούσε οροθετικούς που να θέλουν να προπονηθούν για μαραθώνιο. Από τότε τρέχει 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα και σχεδιάζει να συμμετάσχει στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης φέτος. Το τρέξιμο, λέει ο Klein, "είναι η μόνη μου ελπίδα να δείξω στον κόσμο ότι είμαι ακόμη ένα πλήρες ανθρώπινο oν"...