Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ανοιξιάτικες Αλλεργίες και Άσκηση

Ανοιξιάτικες Αλλεργίες και Άσκηση





      Τώρα που ανοίγει ο καιρός, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να περνούν το χρόνο τους έξω από το σπίτι, πράγμα το οποίο ωστόσο σημαίνει ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε αλλεργιογόνους παράγοντες όπως η σκόνη, η γύρη και η μούχλα. Όλο και περισσότεροι γύρω μας, παραπονιούνται για προβλήματα που οφείλονται στους παραπάνω παράγοντες με αποτέλεσμα να υποφέρουν στην, κατά γενική ομολογία, ομορφότερη εποχή του χρόνου. Αν υποφέρετε από ανοιξιάτικες αλλεργίες, σας δίνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να τις προλάβετε, και να χαρείτε την άνοιξη χωρίς δυσάρεστες συνέπειες:


  1. Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα αλλεργίας, αποφύγετε να τρέχετε σε εξωτερικό χώρο. Πριν ξεκινήσετε την προπόνησή σας, σκεφτείτε ότι ο αέρας που αναπνέετε μπορεί να εμπεριέχει σκόνη ή να είναι μολυσμένος. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε προσωρινά το τρέξιμο σε εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων. 
  2. Ιδρώστε! 30 λεπτά αεροβικής άσκησης αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, βοηθούν τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργικά συμπτώματα να αποφύγουν καρδιακές παθήσεις. 
  3. Ελέγξτε το περιβάλλον σας. Αν γνωρίζετε ποια φυτά σας προκαλούν αλλεργίες, απομακρύνετέ τα από κοντά σας, και αποφύγετε να κάθεστε σε φρεσκοκομμένο γρασίδι, καθώς η συγκέντρωση της γύρης είναι υψηλή.  
  4. Προτιμήστε τα υγιεινά σνακ. Μπορεί όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο οργανισμός μας να ζητά δροσερές και πλούσιες σε βιταμίνες τροφές, όμως μερικές φορές κάποια φρούτα ή λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπερδέψει παρόμοιες πρωτεΐνες των συγκεκριμένων τροφών με τη γύρη από το χώμα ή τα δέντρα.  
  5. Αφήστε τα παπούτσια σας στην πόρτα. Μην μεταφέρετε τη σκόνη ή τη γύρη στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακόμη, αν έχετε κατοικίδια, καθαρίστε τα πόδια και τα ρούχα τους μετά τη βόλτα. 
  6. Μην στεγνώνετε τα ρούχα σας έξω. Προτιμήστε ένα στεγνωτήρα ή απλώστε τα μέσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σας. 
  7. Διαγνώστε την αλλεργία σας από νωρίς. Ένας πλήρης έλεγχος περιλαμβάνει: σπιρομέτρηση πριν και μετά από την άσκηση, δερματολογική εξέταση, εξέταση αίματος και ακτινογραφία θώρακα.
  8.  Αφήστε τα αντισταμινικά σαν τελευταία επιλογή. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντισταμινικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της ισταμίνης στο σώμα μας, η οποία ρυθμίζει την όρεξη που έχουμε για φαγητό και να μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο. 


Πηγή: holmesplace.gr


Μοιραστείτε το άρθρο με κάποιον που νομίζετε ότι θα του φανεί χρήσιμο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.