blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 20 χρόνια Ε.Π.Ε.: Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

20 χρόνια Ε.Π.Ε.: Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Παρόντες εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας 


   Μία λαμπρή εκδήλωση, με δόξες από το παρελθόν και το παρόν του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής. Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 


   Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής Α` Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Θεόδωρου Λιάπη, των ΑΝΕΛ, Ντίμης Αργυρόπουλος και του Ποταμιού, Πάνος Μπιτσαξής, εκπρόσωποι πολιτικών και αθλητικών φορέων, οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη κ.α.
   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, πήρε ως «οικοδεπότης» πρώτος το λόγο, υπογραμμίζοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΠΕ. «Θα αρχίσω μιλώντας λίγο αναδρομικά...», είπε ματαξύ άλλων ο κ. Φουντουλάκης και συνέχισε:
«Τα πρώτα βήματα της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπή έγινε πριν από το 1999, με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα με τον Χρήστο Αγγουράκη. Ακολούθησαν πολλές προσπάθειες και καταφέραμε μέχρι στιγμής να έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και να μας αναγνωρίζει η εκάστοτε Πολιτεία.
   Στόχος μας είναι να μπορούμε κάθε μέρα να χτυπάμε την απαξίωση και τον τρόπο αντιμετώπισης από κάποιους πολίτες. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στο Σίδνεϊ, το Σολτ Λέικ, την Αθήνα, το Πεκίνο, το Λονδίνο, το Βανκούβερ, το Σότσι, το Ρίο και την Πιονγκτσάνγκ, ενώ ο απολογισμός μας ήταν 93 μετάλλια. Στους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας, μάλιστα, η χώρα μας πήρε την 26η θέση, αν δεν κάνω λάθος. Ο αθλητισμός προβάλει τη χώρα μας.
   Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε κέντρα προσφύγων και βρίσκουμε άτομα με αναπηρια και τα εντάσσουμε. Έχουμε υποχρέωση να τους δώσουμε ευκαιρία να βγουν από το αδιεξοδο. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε. Τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, που μας έλυσε ένα πρόβλημα. Όλους χορηγούς και κυρίως τον μέγα χορηγό μας τον ΟΠΑΠ ΑΕ.
   Μας στηρίζει και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τους αγώνες στο εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο άνθρωπο, που συναισθηματικά είναι πολύ κοντά μας. Υιοθέτησε 4 αθλητές μας μέχρι το 2020. Οι αθλητές έχουν ανάγκη τέτοιας στήριξης. Να ευχαριστήσω και τους προπονητές που τόσα χρόνια παλεύουν χωρίς θέμα χρημάτων.
   Έρχονται και μας βοηθάνε. Ευχαριστώ τους γονείς και όλους τους συνεργάτες μου. Τέλος τη σύζυγο μου, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω αυτό που μπορώ, παρόλο που λείπω πολλές ώρες από το σπίτι. Να ολοκληρώσω με ένα λυπηρό γεγονός, καθώς «έφυγε» ο Περικλής Παναγόπουλος. θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του που είναι σήμερα κοντά μας. Όλοι να έχετε υγεία και όλοι κάτι κάνουμε».
   Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε στον χαιρετισμό του: «Είμαι χαρούμενος γιατί πριν έρθω είδα την περσινή μας γιορτή και είδα ότι τα περισσότερα που είχαμε σχεδιάσει από κοινού τα καταφέραμε.


   Καταφέραμε να μην υπάρχουν επιβραβεύσεις στο χιόνι και να είμαστε συνεπείς στις αποφάσεις μας χωρίς μειώσεις. Κάναμε οικονομικές παρεμβάσεις για να πάρουν ανάσα τα σωματεία και θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε έκτακτη επιχορήγηση που θα πάει απευθείας προς τα σωματεία του παραολυμπιακού κινήματος.
   Ξεπαγώνοντας τους διορισμούς του 2009 αποκαταστήσαμε τις αδικίες προς τους αθλητές. Που δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα κράτος που ποτέ δεν ήταν φιλικό». Και κατέληξε:
«Χαίρομαι που στο κλείσιμο της 20αετίας το σχέδιο Νόμου, στο οποίο προβλέπεται και θα φέρουμε σύντομα στη Βουλή η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν θα διαφέρει σε τίποτα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τα μέλη της δεν θα διορίζονται, αλλά θα εκλέγονται. Εκ μέρους της πολιτείας θα είμαι πάντα δίπλα σας για να λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν».


Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, παρέλαβε η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου


   Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, ο οποίος τιμήθηκε από την ΕΠΕ για την προσφορά του στο Κίνημα.
Επίσης βραβεύτηκαν ο Μέγας Χορηγός της ΕΠΕ, ΟΠΑΠ, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου (σ.σ. το βραβείο παρέλαβε η ΓΓ, κα. Καρυοφύλλη), οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΕ, Ιωάννα Καρυοφύλλη και Σπύρος Σταυριανόπουλος, οι Μεγάλοι Χορηγοί (Εθνική Τράπεζα, Toyota, COSCO Shipping Charity Foundation), οι Επίσημοι Χορηγοί (Allianz, Όμιλος Υγεία, Ελληνικά Πετρέλαια, Samsung), ο Χορηγός Επικοινωνίας (NOVA), οι Επίσημοι Υποστηρικτές (Ολυμπία Οδος, Νέα Οδός/Κεντρική Οδός) καθώς και οι Επίσημοι Συνεργάτες (Garnier, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, Σκλαβενίτης, Genesis Pharma, Pressious Arvanitidis). Την βράβευση έκανε ο αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Πετράκης Κωνσταντίνος.
   Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικοχορευτικά η Ορχήστρα Σταύρου Ξαρχάκου & η Ηρώ Σαΐα, η Ειρήνη Κουρούβανη («Χορεύοντας με τα Χέρια») καθώς και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης.

Πηγή: zougla.gr

To σωματείο μας Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, εκπροσωπήθηκε από τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση Γούσια Ευαγγελία (Πρόεδρο Δ.Σ.), Καραϊωσήφ Αλέξανδρο (Ιδρυτή και Προπονητή) και Πετράκη Κωνσταντίνο (διακεκριμένο παρολυμπιακό αθλητή).   

Από αριστερά: Καραϊωσήφ Α. - Γούσια Ε. - Πετράκης Κ.

Πετράκης Κ. και Καραϊωσήφ Α. με την κ. Γκούφα Σάσα, Μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
 
Ο Πετράκης ως διακεκριμένος αθλητής, βραβεύει κάποιους από τους χορηγούς της Ε.Π.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.