blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Διεθνής Μελέτη για Άτομα με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Διεθνής Μελέτη για Άτομα με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού


 Διεθνής Μελέτη για Άτομα με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού* 



*από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

   Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) διεξάγει μια Διεθνή Μελέτη για Άτομα με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (International Spinal Cord Injury Survey, InSCI Survey), στην διεξαγωγή της οποίας συμμετέχει επίσημα το Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης μέσω ερωτηματολογίου.
   Στην μελέτη συμμετέχουν μέσω ερωτηματολογίου όσοι έχουν υποστεί παραπληγία ή τετραπληγία μετά από τραυματισμό ή παθολογική βλάβη και βρίσκονται σε χρόνια φάση. Δεν αφορά άτομα με συγγενή βλάβη (π.χ. μηνιγγομυελοκήλη), Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Νόσο Κινητικού Νευρώνα, σύνδρομο Guillain Barre ή όσους βρίσκονται σε αρχική φάση αποκατάστασης.   

   Το ερωτηματολόγιο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από το Τμήμα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεταφραστική διαδικασία οριζόμενη από τον Π.Ο.Υ. και διανέμεται προς συμπλήρωση από το ίδιο το άτομο με παραπληγία ή τετραπληγία σε χαρτί ή online με την χρήση ατομικού κωδικού. Μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.insci.network/gr.
    Καλούνται, λοιπόν, όσοι ενδιαφερόμενοι (οι οποίοι ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της μελέτης) να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο του Τμήματος Δρ. Χριστίνα Αναστασία Ραπίδη προκειμένου να λάβουν τον ατομικό κωδικό πρόσβασης στο ερωτηματολόγιο (στοιχεία επικοινωνίας: κινητό τηλέφωνο 6942404275 και e-mail rapidicha@hotmail.com).
   Ελπίζουμε στην συνεργασία και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκρισή  καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας είναι εξαιρετικά φτωχά και θα είναι μεγάλης σπουδαιότητας να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό αντιπροσωπευτικό δείγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.