blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα Ι: Νόσος του Parkinson

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα Ι: Νόσος του Parkinson

Η Κατάλληλη Άσκηση για κάθε Νευρολογικό Νόσημα 

Μέρος Α' : Νόσος του Parkinson

 

 

"Μιας και δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω καλοκαιριού, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε σε συνέχειες, τον κατάλληλο τύπο άσκησης για τους ασθενείς που πάσχουν από διάφορα χρόνια νοσήματα νευρολογικής φύσεως. Ξεκινάμε με τη Νόσο του Parkinson"

Για τους ασθενείς με τη Νόσο του Parkinson η καλή φυσική κατάσταση είναι ζήτημα υγείας και βασικό μέσο διατήρησης καλής ισορροπίας, κινητικότητας, μείωσης της δυσκαμψίας και της βραδυκινησίας και κατά προέκταση διατήρηση της αυτονομίας τους στην καθημερινότητα


Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, το πρόβλημα στο Parkinson δεν είναι ο τρόμος, αλλά η δυσκαμψία. Φρόντισε να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και να περιλαμβάνονται οπωσδήποτε διατάσεις, αερόβια άσκηση, ασκήσεις με αντιστάσεις/βάρη. 

Ποδήλατο, περπάτημα, τρέξιμο, pilates, χορό, yoga είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. 

Ειδικά για τα χέρια και τα δάκτυλα κάντε τις ασκήσεις που περιγράφονται στο βίντεο παρακάτω:




Αν φοβάσαι να κάνεις ασκήσεις σε όρθια θέση δοκίμασε καθιστός:




Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί την ευεργερτική επίδραση της άσκησης στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της Νόσου του Πάρκινσον -->


Πηγή: iform.gr/ 



Ζησιμοπούλου Βάσω
Στρατιωτικός Ιατρός
Επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής 251 ΓΝΑ
Νευρολόγος ΙΑΣΩ General

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.