blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας: Ανασκόπηση Έτους 2017 !

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας: Ανασκόπηση Έτους 2017 !

Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας: 

Ανασκόπηση Έτους 2017 !


   Μια απόλυτα επιτυχημένη χρόνια ήταν το 2016 για το σωματείο μας, το Αθλητικό Σωματείου Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας. 8 Πανελλήνιες Νίκες, 3 Νέα Παραολυμπιακά Αγωνίσματα και 2 αποστολές στο εξωτερικό καο 1 Πανελλίνιο Ρεκόρ είναι μερικά από τα φετινά επιτεύγματα των αθλητών μας (όλοι με κινητικές αναπηρίες) από τη Βέροια! Σημαντικές στιγμές υπήρξαν η είσοδος αθλητή μας σε Παγκόσμια Κατάταξη, η Βράβευση από τον Δήμο Βέροια και η πανελλήνια απήχηση της φιλανθρωπικής καμπάνιας "Ρόδα Είναι και Γυρίζει"...Αναλυτικά: 

Το 2017 με Αριθμούς:

1 Πανελλήνιο Ρεκόρ - 1 Αθλητής σε Παγκόσμια Κατάταξη Αθλήματος
2 Αποστολές στο Εξωτερικό
3 νέα παραολυμπιακά αθλήματα (Boccia-ParaBadminton-ParaSnowboard)
3 νέοι Αθλητές με Αναπηρία (14 συνολικά)
8 Πανελλήνιες Νίκες (1 χρυσό-4 Αργυρά-3 Χάλκινα Μετάλλια)
114 Αναρτήσεις στον ιστοσελίδα μας
435 Νέα "like" της Σελίδας μας στο facebook (2.844)
82.049 επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας (235.387)

Κάθε μήνας αναλυτικά:


Ιανουάριος 2017

Ο Ιανουάριος ήταν λίγο "παγωμένος" μήνας από πλευράς αθλητικής δραστηρίοτητας. Στο τέλος του μήνα (28/01) πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση παρουσία των μελών του Σωματείου και ακολούθησε η καθιερωμένη Κοπή της Πρωτοχρωνιάτικης Πίτας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε αίθουσα του "Ελληνικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης" Ε.Κε.Δι.Μ Βέροιας "Θεοχαρόπουλος", παρουσία μελών, αθλητών, εθελοντών, συγγενών, φίλων και συνεργατών --> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/01/2017_30.html
 


Φεβρουάριος 2017

- Στις 20 Φεβρουαρίου 2017, το "Εν Σώματι Υγιεί" αλλάζει σελίδα, με την παραίτηση του ιδρυτή -και μέχρι εκείνη τη μέρα- Πρόεδρου του Σωματείου κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρου, λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου, προκειμένου να δηλωθεί ως προπονητής στον αθλητή Καραγιάννη Θωμά που επιλέχθηκε στον Εθνικό Σχεδιασμό (βλέπε παρακάτω). Μετά τις ανακατατάξεις στο Δ.Σ., χρέη Προέδρου αναλαμβάνει η κ. Γούσια Ευαγγελία, Νηπιαγωγός και την κενή θέση στο Δ.Σ. καταλαμβάνει αυτοδίκαια το αναπληρωματικό μέλος κ. Αποστολίδης Δημήτριος, Ειδικός Παθολόγος. 
  -->http://r4rehab.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html
-Στον Αθλητικό Σχεδιασμό Ένταξης στις Εθνικές Ομάδες 2017, ο αθλητής Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! 
   Ανακοινώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), η εγκύκλιος κριτηρίων ένταξης στις ομάδες σχεδιασμού για το έτος 2017. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται λίστα με τα ονόματα 130 αθλητών και αθλητριών από 13 αθλήματα, που συγκεντρώνουν όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, προκειμένου να ενταχθούν στις ομάδες, οι οποίες πήραν την έγκριση από την ομοσπονδία κατά το τελευταίο Δ.Σ..
    Ανάμεσα στους αθλητές που εντάσσονται στις ομάδες σχεδιασμού για το 2017 (προεπιλογή για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας) είναι και ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, ο οποίος εντάχθηκε μαζί με άλλους εννέα αθλητές στον σχεδιασμό για τη σύσταση της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2017 (Para Table Tennis). --> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/02/2017.html

 
Μάρτιος 2017
- Πέραν του δέοντως ικανοποιητική τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και απο πλευράς συγκομιδής μεταλλίων, ήταν η συμμετοχή του σωματείου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2017 που διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και διεξήχθη το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στην Αθήνα. 
    Στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του πινγκ πονγκ, συμμετείχαν 69 αθλητές και αθλήτριες (και δύο αθλητές από την Κύπρο, εκτός συναγωνισμού), δημιουργώντας νέο ρεκόρ για το άθλημα, η εξέλιξη του οποίου κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη. 

   Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Βέροιας ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ συμμετείχε με 6 αθλητές και 1 αθλήτρια (3ο σε συμμετοχές σωματείο), όλοι με κινητική αναπηρία, οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν 6 Πανελλήνιες Νίκες, κατατάσσοντας το σωματείο μας 2ο στην κατάταξη μεταλλίων μεταξύ των 16 σωματείων που έλαβαν μέρος, και φυσικά το πρώτο επαρχιακό. --> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/03/2017.html


- Στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2017, ο προπονητής της ομαδας κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του NovaSports, για την εκπομπή "Η Ώρα των Παραολυμπιονικών", η οποία έκανε ντεμπούτο την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. 




Απρίλιος 2017

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5-6 Απριλίου 2017, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Camp επιλέκτων αθλητών Χειμερινών Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Παρα-Αλπικό Σκι / ΠαραΣνόουμπορντ), προκειμένου να ενταχθούν αθλητές στον Εθνικό Σχεδιασμό του 2017 και να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στη Νότια Κορέα.
   Στο Camp συμμετείχε και ο νέος αθλητής του σωματείου μας, Κωνσταντίνος Πετράκης, ο οποίος είναι αθλητής του ParaSnowboard και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον Ομοσπονδιακό Τεχνικό.

Στην Αθήνα ταξίδεψε στις 20 του μήνα ο αθλητής του Τμήματος Boccia του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ ΒέροιαςΔιαμαντόπουλος Γεώργιος, προκειμένου να περάσει από Classification (ταξινόμηση σε κατηγορία, βάση της βαρύτητας της αναπηρίας του), ώστε να μπορεί να συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2017 που θα διεξαχθεί στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Γ. Στεφανόπουλος» (πρώην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Πυγμαχίας) στο Περιστέρι, Αθήνα από 9 ως 14 Μαΐου 2017 με διοργανωτη την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ. 
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/04/classification-o.html


Μάϊος 2017

Στην "'Ωρα των Παραολυμπιονικών" του NovaSports ο Πετράκης Κωνσταντίνος του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας. Η εκπομπή βρέθηκε στο camp χειμερινών αθλημάτων στον Παρνασσό και πήρε συνέντευξη από τους συμμετέχοντες 
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/05/novasports.html




 Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών (αριθμός ρεκόρ) διεξήχθη από τις 9 ως τις 14 Μαΐου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "Γεώργιος Στεφανόπουλος" (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2017Στους αγώνες συμμετείχε για πρώτη φορά αθλητής του ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ και πρώτη φορά ομάδα από τη Βέροια και με αυτόν τον τρόπο το Boccia έγινε το τρίτο κατά σειρά ΠαραΟλυμπιακό άθλημα το οποίο καλλιεργεί  και επίσημα το σωματείο μας μετά την Επιτραπέζια Αντισφαίριση και τον Στίβο. Ο αθλητής μας, παρά τη νίκη που πέτυχε, δεν απέφυγε την 4η θέση στον όμιλο λόγω χειρότερου συντελεστή πόντων στα σετ (4-19) και την 31η θέση στην τελικά κατάταξη ανάμεσα σε 39 αθλητές στην κατηγορία του.  
-->http://r4rehab.blogspot.gr/2017/05/boccia-2017_15.html 


- Άλλη μια λαμπρή στιγμή στην σύντομη μέχρι τώρα ιστορία του σωματείου μας, γράφτηκε το απόγευμα της 20ης Μαΐου στο Κεντρικό Στάδιο του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών, αφού ο αθλητής μας Κοντονής Κωνσταντίνος, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες Στίβου (σ.σ. το ίδιο πρωί ταξινομήθηκε στην κλάση 36 ορθίων), κατάφερε και κατέρριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ στον Ακοντισμό (F36) με επίδοση 18.07μ.!! Στην 2η Ημερίδα Στίβου συμμετείχαν και άλλοι δύο αθλητές του σωματείου μας (Καραγιάννης Θωμάς - Κολίσογλου Ανδρέας) οι οποίοι ταξινομήθηκαν στην Κατηγορία 35 - ορθίων, οι οποίοι αγωνίστηκαν επίσης στα αγωνίσματα ρίψεων.

Ο Κοντονής στην βολή που πέτυχε το Πανελλήνιο Ρεκόρ ! 

-   Με δύο αθλητές συμμετείχε το σωματείο μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017, το οποίο διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 27-28 Μαΐου και κατάφεραν και οι δύο να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Αρχικά ο Ελισσαίος Γαλανούδης με βολή 9.65μ. στον Ακοντισμό Κατ.43, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, αλλά παρόλα αυτά κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Λίγο αργότερα την σκυτάλη έλαβε ο έτερος αθλητής μας, Κολίσογλου Ανδρέας, ο οποίος και πάλι στον Ακοντισμό αλλά στην Κατηγορία 35, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 6.01, που αποτελεί παράλληλα και ατομικό ρεκόρ.  Να σημειώσουμε ότι ο Γαλανούδης είχε ακόμα μια ευκαιρία στη Σφαιροβολία Κατ.43, αλλά δεν αγωνίστηκε λόγω αναβολής των αγώνων λόγω δυσμενών καιριών συνθηκών
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/05/2017.html

- Τις ίδιες μέρες, στη Βάρνα της γειτονικής Βουλγαρίας ταξίδεψαν έλληνες αθλητές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ που βρίσκονται στον Εθνικό Σχεδιασμό για το 2017, προκειμένου να συμμετέχουν στο Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης "Varna Seagull Cup 2017" που διοργανώθηκε από το σωματείο Nikea Para Sports Club, από τις 25 ως τις 28 Μαΐου 2017. Από το σωματείο μας, συμμετείχε ο αθλητής Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης και ο προπονητής του και αρχηγός της αποστολής κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος. Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης διακεκριμένοι και μη αθλητές, από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Palace of Culture and Sports και οι αθλητές αγωνίστηκαν τόσο σε Ατομικό όσο και σε Ομαδικό
---> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/06/varna-seagull-para-table-tennis-cup-2017.html



Ιούνιος 2017

- Διεξήχθη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, για πρώτη φορά στα χρονικά, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para-Badminotn) σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος και προσπάθειας σύστασης Εθνικής Ομάδας, ενόψη της ΠαραΟλυμπιάδας του Τόκυο 2020. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ με την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.). Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 7 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία Ηρόδικος Κομοτηνής, Ήφαιστος Πάτρας και Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας
Εκπρόσωπος του σωματείου μας ήταν ο Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, ο οποίος ταξινομήθηκε στην κλαση 3, αλλά λόγω της μικρής συμμετοχής, ήταν ο μοναδικός αθλητής σε αυτή την κατηγορία και έτσι αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού με τις αθλήτριες της κατηγορίας SU5 με απολογισμό 1 νίκη και 1 ήττα. Με αυτό τον τρόπο το ParaBadminton έγινε επίσημα το τέταρτο παραολυμπιακό άθλημα που καλλιεργείται από το σωματείο μας! 
---> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/06/para-badminton-2017_17.html

  - Ξεκινάει η προώθηση της καμπάνιας "Ρόδα είναι και Γυρίζει"! Μια μεγαλειώδης προσπάθεια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου από τη Βέροια! Ο Γιώργος Λυπηρίδης και ο Πέτρος Παλουκίδης, Πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α., με την αρωγή της αλυσίδας καταστημάτων αθλητικής διατροφής Χ-TREME Stores, θα επιχειρήσουν να γυρίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα με τα ποδήλατα τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν  χρήματα για να ενισχύσουν τους σκοπούς και τις προσπάθειες του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας !!

Ιούλιος 2017
- Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία οι Πίνακες Αξιολόγησεις (Ranking Lists) των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ. Στον υπολογισμό έχουν συμπεριληφθεί τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2016 και 2017 και τηρήθηκαν οι κανόνες που ισχύουν και εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με ελάχιστες τροποποιήσεις που οφείλονται στον μικρό αριθμό πρωταθλημάτων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αλλά και στον σχετικά περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Στους Πίνακες Αξιολόγησης περιλαμβάνονται συνολικά 67 αθλητές και 11 αθλήτριες, ανάμεσα τους και οι 7 αθλητές του ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ που απαρτίζουν την Ομάδα Para Table Tennis του σωματείου μας. 
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/07/2017-ranking-lists.html

- Τα γραφεία του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Μαγνησίας "Πειρατές" επισκέφθηκαν χθες το πρωί (26/07/2017) η Πρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας κ. Γούσια Ευαγγελία και ο ιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Δ.Σ. των "Πειρατών" κ. Ανεστοπούλου Αθηνάς. 
  Στα γραφεία του Σωματείου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη & Ανθίμου Γαζή), τους υποδέχτηκαν, τόσο μέλη του Α.Σ.Α.Μ. Πειρατές όσο και μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Όρασης Ν. Μαγνησίας "Μάγνητες Τυφλοί", όπου συστεγάζεται στον ίδιο χώρο. Παρόντες εκτός της κ. Ανεστοπούλου, ήταν ο Πρόεδρος των "Μάγνητων Τυφλών" κ. Καραγιώργος Ιωάννης, η Γεν. Γραμματέας κ. Πετρά Πέρσα, ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Παπαγιάννης Γεώργιος και ο αθλητής με πρόβλημα όρασης κ. Σιάρρας Κωνσταντίνος. Aνοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον μιας και τα δυο σωματεία ναι μεν είναι αθλητικά και υπάγονται στην ίδια Ομοσπονδία, αλλά δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά αθλήματα και κατηγορίες αναπηρίας ("Πειρατές": Αθλητές μόνο με Αναπηρίες Όρασης / "Εν Σώματι Υγιεί": Αθλητές μόνο με Αναπηρίες Κίνησης).




Αύγουστος 2017

"Ρόδα Είναι και Γυρίζει": 10 ημέρες, 1400 χιλιόμετρα, 14 μεγάλες πόλεις, δυο ρόδες, 1 σκοπός. Οι δυο ποδηλάτες, ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Λυπιρίδης, 33 ετών και ο Πέτρος Παλουκίδης, 31 ετών με καταγωγή από την Ημαθία, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 30 Ιουλίου από τη Βέροια, για να διασχίσουν με τα ποδήλατά τους σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα. Σκοπός τους; Η ενίσχυση του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας. Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, είχαν στο πλευρό τους τα κατά τόπους καταστήματα «X-Treme Stores», μεγάλο υποστηρικτή του εγχειρήματος και σημεία συγκέντρωσης των χρημάτων για την εκπλήρωση του σκοπού. Το "Ρόδα είναι και γυρίζει" , όπως ονόμασαν το εγχείρημά τους, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 9ης Αυγούστου στον αρχικό του προορισμό, τη Θεσσαλονίκη, αλλά στις 10 Αυγούστου το απόγευμα έγινε στη Βέροια η επίσημη υποδοχή τους από φίλους, υποστηρικτές του εγχειρήματος, αθλητές μέλη του Σωματείου "Εν Σώματι Υγιεί" και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής. Οι δυο ποδηλάτες έφτασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, συνοδευόμενοι από τους ποδηλάτες της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας, όπου δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κόσμου, καθώς και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Σοφιανίδη και του προέδρου του ΚΑΠΑ Βέροιας Στέργιου Διαμάντη. Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" εκπροσώπησαν ο αθλητής μεΑ Ζοννι Στέφανος και ο Ταμίας του Σωματείου και αθλητής μεΑ επίσης, κ. Κάππας Κωνσταντίνος.

-->http://r4rehab.blogspot.gr/2017/08/blog-post_10.html
 







 

- Το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2017, διεξήχθησαν στο Στάδιο "Φώτης Κοσμάς" της Αλεξανδρούπολης, οι 1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Βετεράνων Αθλητών στα Σύνθετα Αγωνίσματα: Δέκαθλο και Πένταθλο Ανδρών και Έπταθλο Γυναικών. Στους αγώνες συμμετείχε και ο Αποστολίδης Δημήτριος, Μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" ως αθλητής του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ) Νάουσας.Ο Αποστολίδης Δημήτρης αγωνίστηκε στο Πένταθλο Ανδρών (Άλμα σε Μήκος, Ακόντιο, 200μ, Δίσκος και 1500μ) και κατέκτησε την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης σε σύνολο επτά αθλητών. 
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/08/1_27.html




Σεπτέμβριος 2017 

- Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα "ThessNews", συνέντευξη του Ιδρυτή του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρου και του Αθλητή του σωματείου Πετράκη Κωνσταντίνου στην εφημερίδα "ThessNews" (Αριθμός Φύλλου 69, σελ. 41), στην δημοσιογράφο κ. Καρακιουλάχ Θεοδώρα. Στο ρεπορτάζ με τίτλο "Πρωταθλητές Χωρίς Βοήθεια" αναλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικό Σωματεία ΑμεΑ σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες νέων, φερέλπιδων, αθλήτών με κινητικές αναπηρίες.  
--> http://r4rehab.blogspot.gr/2017/09/blog-post_2.html 

- Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της άθλησης των μαθητών/τριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο της προαγωγής της υγείας, της ποιότητας ζωής, της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, ενέκρινε την άδεια εισόδου σε σχολεία διακεκριμένων αθλητών, προπονητών και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής για κάθε ένα επίσημα αναγνωρισμένο άθλημα, καθώς και για τα Παραολυμπιακά αθλήματα, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν προγράμματα/ενημερώσεις/δράσεις σχετικές με το αντικείμενό τους. Στη λίστα που εστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ανάμεσα στα 34 άτομα (16 αθλητές - 18 Προπονητές/Καθ. Φ.Α.) που εγκρίθηκαν να εκπροσωπούν την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες για το σχολικό έτος 2017-2018 βρίσκονται μεταξύ άλλων οι "δικοί" μας Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθ. Ειδ. Φ.Α. στο Ειδικό Γυμνάσιο Σκύδρας - Προπονητής ΑμεΑ και η εθελόντρια προπονήτριά μας του Τμήματος Boccia κ. Σιδηροπούλου Άννα, Καθ. Φ.Α. στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας.
   Οι δύο προπονητές του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, είναι ασφαλώς και οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΑμεΑ στην Ημαθία. 

Οι δύο προπονητές του "Εν Σώματι Υγιεί"


Οκτώβριος 2017
 
-Στα πλαίσια του "εορτασμού" της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017- "Αθλούμαι - ΧαραΖΩ το μέλλον"), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών μετά απο πρόσκληση του Εκπαιδευτικού Φ.Α. του σχολείου κ. Πασχαλίδη Πασχάλη. Το Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, εκπροσώπησε ο επικεφαλής προπονητής κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, ο οποίος για τη σχολική χρονιά 2017-18 είναι και στη λίστα εκπροσώπων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για επισκέψεις στα σχολεία. 
 
- Στους Ευρωπαϊκούς Παραολυμπιακούς Αγώνες Νέων ο Καραϊωσήφ Αλέξανδρος με την ιδιότητα του Διαιτητή/Κριτή Goalball. Οι αγώνες παραγματοποιήθηκαν στη Γένοβα της Ιταλίας από 9 ως 15 Οκτωβρίου. Σκοπός των αγώνων ήταν οι νεαροί αθλητές με αναπηρία να αποκτήσουν μια μοναδική διεθνή αγωνιστική εμπειρία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μέλλον σε μεγάλους αγώνες, όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και για τους περισσότερους θα είναι το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο2020.

- Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (14/10/2017) η τελετή απονομής "Εύφημης Μνείας και επαίνων σε φορείς, εθελοντές, διακριθέντες αθλητές και επιτυχόντες μαθητές από το Δήμο Βέροιας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 105ων ελευθερίων της Βέροιας.
Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Επιτροπών, καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Από το Σωματείο μας, βραβεύθηκαν οι 8 αθλητές μας που κατέκτησαν πανελλήνια νίκη στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2017 με τους προπονητές τους. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 5 και 1
 
 - Ξεκίνησε την  Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβτρίου,  ο ορεινός αγώνας δρόμου "Rodopi Ultra Trail 100miles". Στον αγώνα συμμετείχε και ο δρομέας υπεραποστάσεων και Αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας,  Ηλίας Καραϊωσήφ, εκπροσωπώντας επάξια την ομάδα δρομέων μας. Κατάφερε και τερμάτισε σε χρόνο 24:57:09, επίδοση που τον κατέταξε 7ο στην γενική κατάταξη.
 


Νοέμβριος 2017
 
- Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στην κλειστή τεχνητή πίστα Snowworld στο Landgraaf της Ολλανδίας, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Parasnowboard. Ο αγώνας αποτελούσε μια τελευταία ευκαιρία για όλους τους νέους αθλητές, προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν (classification) και να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους πρώτους τους βαθμούς για να μπορέσουν να πάρουν θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ώστε -υπό προϋποθέσεις- να προκριθούν στην προσεχή Χειμερινή Παραολυμπιάδα της PyeongChang τον Μάρτη. 
  Στους αγώνες συμμετείχε και ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας Πετράκης Κωνσταντίνος. Ο Πετράκης πέρασε με επιτυχία το classification την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και κατατάχθηκε στην κατηγορία SB-UL (Snowboard Upper Limb -αθλητές με αναπηρία στα άνω άκρα). Την επόμενη μέρα αγωνίστηκε στο αγώνισμα Banked Slalom (κάθε αθλητής κατέβηκε δυο φορές την πίστα και η καλύτερη επίδοση λαμβανόταν υπόψη). Ο αθλητής μας κατάφερε και τερμάτισε 14ος από 23 αθλητές στην πρώτη κούρσα με χρόνο 49".66 και στην δεύτερη κούρσα, 16ος από 24 αθλητές με χρόνο 48".80. Αν και βελτίωσε το χρόνο του η τελική του κατάταξη ήταν 17η θέση ανάμεσα σε 24 αθλητές. Στους αγώνες συμμετείχε και έτερος Έλληνας αθλητής, ο Κοτρώτσος Ευάγγελος από το σωματείο Π.Α.Σ.Κ.Α. (SB-LL1) o oποίος κατετάγη 32ος στην κατηγορία του και δεν συγκέντρωσε βαθμολογία.
Έτσι ο Πετράκης: 
1.Έγινε ο πρώτος αθλητής του σωματείο μας που αγωνίστηκε σε επίσημους διεθνείς αγώνες
2. Έγινε ο πρώτος αθλητής από τη Βέροια που αγωνίστηκε σε επίσημους διεθνείς αγώνες Παραολυμπιακού Αθλήματος
3. Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που μπαίνει στην παγκόσμια κατάταξη του parasnowboard.
και το Parasnowbard έγινε το πέμπτο Παραολυμπιακό Άθλημα που καλλιεργείται από το "Εν Σώματι Υγιεί"
 
 
 
Δεκέμβριος 2017
 
- Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ 2017 έστειλε το Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί". Χωρίς πολλά λόγια και με καθόλου εκδηλώσεις, μιας και αυτή η μέρα δεν αποτελεί "γιορτή" όπως πολλοί την παρουσιάζουν, αλλά ημέρα σκέψεις και ξεκίνημα τροποποίησης συμπεριφοράς, δημοσιεύτηκε το άθρο με τον -πρωτότυπο- τίτλο "Η Αποδοχή της Ομοιότητας", γραμμένο από τον κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο και εμπνευσμένο από το ομώνυμο άρθρο του Ψυχολόγου στο επάγγελμα και Αθλητή μεΑ του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Κολίσογλου Ανδρέα 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.