blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 1η Θέση και Άνοδος στη Β' Κατηγορία για την Εθνική Goalball Ανδρών!!

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

1η Θέση και Άνοδος στη Β' Κατηγορία για την Εθνική Goalball Ανδρών!!

Χρυσό Mετάλλιο και Άνοδος για την Εθνική μας Ομάδα Goalball Ανδρών στο Ευρωπαϊκό της Μολδαβίας






    Στη Μολδαβία, δια χειρός της εθνικής μας ομάδας γκόλμπολ των ανδρών, γράφτηκε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Αντώνη Ανάστου και του βοηθού του Χριστόφορου Σιζόπουλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ` κατηγορίας και παράλληλα πανηγύρισε την άνοδο στη Β` κατηγορία όπου συμμετέχουν μερικές από τις κορυφαίες ομάδες γκόμπολ της «γηραιάς» ηπείρου.

    Η ελληνική ομάδα, η οποία πριν από ελάχιστα 24ωρα ήταν 3η στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά του Βελγίου, προκρίθηκε στα προημιτελικά ως τρίτη από τον Α` όμιλο. Στον αγώνα της οκτάδας, επικράτησε 6-5 της Ρωσίας, ενώ στα ημιτελικά νίκησε 8-5 την Πορτογαλία από την οποία είχε γνωρίσει βαριά ήττα (12-4) στη φάση των ομίλων. Στον τελικό, η εθνική μας ομάδα νίκησε 13-10 το Μαυροβούνιο, με το οποίο στη φάση των ομίλων είχε αναδειχθεί ισόπαλο 8-8.



«Δικαιώθηκαν οι κόποι ετών. Το ελληνικό Goalball των ανδρών, έχει δουλέψει πολύ για να βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Την αξίζει πραγματικά. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να φτάσουμε έως εδώ. Υπάρχει μέλλον γι` αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο Oμοσπονδιακός Προπονητής Αντώνης Ανάστος αμέσως μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Πηγές: eaom-amea.gr
            ibsasport.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.