blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Νέα Έρευνα: Δέκα λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα αρκούν για μια γερή παιδική καρδιά!

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Νέα Έρευνα: Δέκα λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα αρκούν για μια γερή παιδική καρδιά!

Δέκα λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα αρκούν για μια γερή παιδική καρδιά!

 


   Μόλις δέκα λεπτά έντονη σωματική άσκηση την ημέρα αρκούν για να προστατεύσουν ορισμένα παιδιά από την εκδήλωση καρδιακών προβλημάτων και διαβήτη, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Medicine & Science in Sports & Exercise.
    Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Βαπτιστών Wake Forest, με επικεφαλής τον Τζαστιν Μουρ, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 11.600 παιδιά, 4-18 ετών, από τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Ευρώπη. Παρατήρησαν ότι η αντικαστάσταση της ελαφριάς άσκησης με 10 λεπτά ημερήσιας έντονης εκγύμνασης παρέχει σημαντικά καρδιομεταβολικά οφέλη στα παιδιά που έχουν σχετικά μεγάλη περίμετρο μέσης και αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους. Δηλαδή, δύο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης καρδιολογικών προβλημάτων και μεταβολικών παθήσεων, όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ.



«Απαιτείται περαιτέρω μελέτη του θέματος, λόγω των επιπρόσθετων παραγόντων που συντελούν στον κίνδυνο νόσησης, όπως η διατροφή και η γενετική προδιάθεση που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», σπεύδει να σημειώσει ο Δρ Μουρ, που είναι επίκουρος καθηγητής Οικογενειακής και Κοινωνικής Ιατρικής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο.
 

     Και προσθέτει πως αν μια τόσο σύντομη δόση σωματικής δραστηριότητας την ημέρα ειναι ικανή να έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να συστήνεται στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να πετύχουν ή να διατηρήσουν καλή καρδιακή και μεταβολική υγεία. 


Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.