blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ψ.Ε.Β.Ε.: Προκύρηξη Υποτροφίας 2017-2019

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ψ.Ε.Β.Ε.: Προκύρηξη Υποτροφίας 2017-2019

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΨΕΒΕ)

 

Προκήρυξη "Υποτροφίας ΨΕΒΕ" 2017-2019

   Η υποτροφία της ΨΕΒΕ αποτελεί μια προσπάθεια αναγνώρισης και ενίσχυσης του ερευνητικού έργου το οποίο παράγεται στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η "Υποτροφία ΨΕΒΕ", ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000), δίνεται σε υποψήφιο/α διδάκτορα που φοιτά σε ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και επόπτης της διδακτορικής διατριβής είναι τακτικό μέλος της ΨΕΒΕ, ταμιακώς τακτοποιημένο. Ο/Η αιτών/ούσα πρέπει να βρίσκεται στο δεύτερο ή τρίτο έτος σπουδών ως υποψήφιος/α διδάκτορας και αυτό να είναι το πρώτο διδακτορικό του/της.
            Η υποτροφία προκηρύσσεται στην αρχή της θητείας του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου και χορηγείται σε δύο δόσεις των 1.000 ευρώ η κάθε μία.

            Η αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης υποψήφιου/ας διδάκτορα πρέπει να συνοδεύεται από μία παρουσίαση 2.500-3.000 λέξεων στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής, δηλαδή να υπάρχει μια θεωρητική εισαγωγή και η ερευνητική μέθοδος, με αιτιολόγηση της πρωτοτυπίας και συμβολής της έρευνας. Η αίτηση πρέπει να είναι γραμμένη στα Ελληνικά. Πρέπει, επίσης, να συνοδεύεται από δύο συστατικές επιστολές, η μία εκ των οποίων είναι υποχρεωτικά του επόπτη της διδακτορικής διατριβής.
            Οι αιτήσεις υπόκεινται σε τυφλή κρίση από εξωτερικούς κριτές. Την όλη ευθύνη της διαδικασίας κρίσης έχει τριμελής επιτροπή την οποία ορίζει το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της ΨΕΒΕ και αποτελείται από μέλη του. Τα κριτήρια χορήγησης της υποτροφίας είναι η πρωτοτυπία, η συμβολή, η καινοτομία του θέματος, η σαφήνεια και ποιότητα της θεωρητικής εισαγωγής, η ποιότητα της ερευνητικής μεθόδου, η ευρεία και σύγχρονη βιβλιογραφία, κ.ά. Η τριμελής επιτροπή υποβάλλει αιτιολογημένη έκθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο με αξιολογική κατάταξη των αιτήσεων και το Διοικητικό Συμβούλιο παίρνει την τελική απόφαση κατά πλειοψηφία. Η όλη διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης θα περαιώνεται εντός 90 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
            Αιτήσεις για χορήγηση υποτροφίας σε υποψήφιους διδάκτορες των οποίων οι επόπτες είναι μέλη της τριμελούς επιτροπής εξαιρούνται της χορήγησης υποτροφίας, εκτός και αν το μέλος της επιτροπής παραιτηθεί από αυτήν.  
            Με την έγκριση της αίτησης καταβάλλεται στον/στην υπότροφο η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη καταβάλλεται μετά την παρέλευση ενός έτους από την καταβολή της πρώτης και αφού, με φροντίδα του/της υπότροφου, έχει υποβληθεί έκθεση προόδου από τον επόπτη της διατριβής προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
            Εφόσον το επιθυμεί ο/η υπότροφος μπορεί να υποβάλει εργασία σχετική με τη διδακτορική του διατριβή στο περιοδικό της ΨΕΒΕ Hellenic Journal of Psychology για δημοσίευση. Αν υπάρξουν και άλλες αιτήσεις, οι οποίες κατά την αξιολόγηση κατατάσσονται στις αμέσως επόμενες τρεις θέσεις από την πρώτη, αυτές παίρνουν "διάκριση" και τη δυνατότητα δημοσίευσης της εργασίας στο  Hellenic Journal of Psychology.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται εκτυπωμένες σε τρία αντίτυπα στoν Γραμματέα της ΨΕΒΕ κ. Χαράλαμπο Τσορμπατζούδη

Διεύθυνση:

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
Νέες Εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 
Τ.Κ. 57001, Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από την Δευτέρα 10 Απριλίου έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.
           

Θεσσαλονίκη,  30 Μαρτίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΨΕΒΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.