blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Θριαμβευτική υποδοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Oμάδας!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Θριαμβευτική υποδοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Oμάδας!

Θριαμβευτική υποδοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Oμάδας από τους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες Rio2016

 




Mετά από περίπου δύο εβδομάδες στο Ρίο, όπου πάλεψαν για να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον ελληνικό αθλητισμό, με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ, οι αθλητές μας που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, επέστρεψαν στη βάση τους. Με πλατιά χαμόγελα και 13 μετάλλια στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή επαναπατρίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με τους αθλητές να είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη συγκομιδή τους, αν και υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.
Η ανανέωση και τα χειροκροτήματα για την προσφορά του ΟΠΑΠ

   Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε πως ο ΟΠΑΠ θα ανανεώσει για άλλα 4 χρόνια τη χορηγία του με την Παραολυμπιακή Επιτροπή, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: 

    «Οι επιτυχίες των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 13 μετάλλια, πέντε χρυσά, καταρρίψαμε παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ, ενώ χάσαμε και κάποια μετάλλια για λίγο. Υπήρχε ένα οικογενειακό κλίμα, οι αθλητές συμπαραστέκονταν ο ένας στον άλλον και με την άμιλλα αυτή καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Ολοι μου λένε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως την προετοιμασία τους για το Τόκιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αθλητές, μαζί με την Πολιτεία και τους χορηγούς, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει». 
   Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, επισήμανε: «Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη συμμετοχή μου, αφού κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τώρα το πιο δύσκολο είναι να κρατηθώ εκεί που είμαι. Τώρα λίγη ξεκούραση και μετά ξανά στο κλίμα, γιατί η χρονιά που έρχεται έχει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο συναγωνισμός είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε ο 17χρονος κολυμβητής. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην Άρση Βαρών σε πάγκο, ανέφερε από την πλευρά του: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είχα κι έναν τραυματισμό, αλλά το παλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου και καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Κάναμε μεγάλη προετοιμασία, δώσαμε τα πάντα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». 


   Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και πολλοί φίλοι του Παραολυμπιακού κινήματος. «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την ομάδα που αγωνίστηκε στο Ρίο. Αποδείξατε ότι οι δυσκολίες και οι ατυχίες δεν μπορούν να εμποδίσουν κανέναν κι αυτό φαίνεται στις σπουδαίες διακρίσεις σας και στα λαμπερά μετάλλιά σας. Μας κάνατε περήφανους που βλέπαμε την ελληνική σημαία ψηλά. Ηταν μεγάλη χαρά για όλους τους Ελληνες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στον χαιρετισμό του. Κάθε αθλητής που έμπαινε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα έπαιρνε μια καρφίτσα με την ελιά, σαν σύμβολο της νίκης για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.
Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αθλητές είχαν απολογισμό 13 μετάλλια στη μεγάλη διοργάνωση της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα:

Χρυσό μετάλλια: κατέκτησαν οι 

  1. Θανάσης Κωνσταντινίδης (σφαιροβολία), 
  2. Μανώλης Στεφανουδάκης (ακόντιο), 
  3. Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών σε πάγκο), 
  4. Σε Τζον Φερνάντες (σφαιροβολία), 
  5. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση).  
Ασημένια μετάλλια: 
  1. Δημήτρης Σενικίδης (σφαιροβολία), 
  2. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (ξιφασκία),
  3.  Θανάσης Κωνσταντινίδης (κορίνα), 
  4. Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια). 
Χάλκινα μετάλλια:
  1. Δημήτρης Ζησίδης (σφαιροβολία), 
  2. Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο),
  3.  Δήμητρα Κοροκίδα (σφαιροβολία)
  4. Μικτό μπότσια. 

Πηγη: www.zougla.gr 

Δείτε εδώ όλη το ρεπορτάζ από την άφιξη των παραολυμπιονικών καθώς και τις δηλώσεις τους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.