blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα" από την Θεατρική Ομάδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα" από την Θεατρική Ομάδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών

"Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα" 

από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Σερρών και την Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, 12.00μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Θεσσαλονίκης 

 



"Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down "Ανοιχτή Αγκαλιά" και στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό "Ηλιαχτίδα" Ν. Σερρών.




   Η Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής θα παρουσιάσει το μαγικό παραμύθι της Θεατρικής ομάδας του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ΑΠΘ, "Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα", σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γιαγκάζογλου Παρασκευής, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής, ΑΠΘ. 
    Πρόκειται για μία παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση όπου αναφέρεται με χιουμοριστικό τρόπο στο πως ένα μικρό διαφορετικό κορίτσι, μη μπορώντας να διαχειριστεί το θυμό του, έχασε τη χαρά του και μεγαλώνοντας μεταμορφώθηκε σε μία πολύ θυμωμένη μάγισσα. Ώσπου μία Χριστουγεννιάτικη νύχτα, η νεράιδα της Χαράς με τη βοήθεια των παιδιών του κοινού της παράστασης, καταφέρνει να διώξει μακριά το ξωτικό του θυμού που κυρίευσε την καρδιά της Θυμουέλα και να τη βοηθήσει να ξαναβρεί τη χαμένη της χαρά. 

     Οι παραστάσεις μας έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά απέναντι στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα της αντιμετώπισης της διαφορετικότητας και της διαχείρισης του θυμού. Εχουν δοθεί ήδη κάποιες παραστάσεις δωρεάν στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ Σερρών και στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ όπου παρακολούθησαν παιδιά αλλά και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία. Επιπλέον, δόθηκαν ήδη δύο παραστάσεις στο θέατρο Ορφέας Σερρών στις 6/12 και 12/120.
    Στις 19/12 στις 12.00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Θεσσαλονίκης θα δοθεί ακόμα μια παράσταση. Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια προβολής της Επιστημονικής Εταιρείας και του Τμήματος (Ελληνική Εταιρεία Θεραπ. Γυμν. & Ειδικής Φ.Α.)  και της σύνδεσης του έργου με την κοινωνία. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Γιαγκάζογλου Παρασκευή
Αν. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, ΤΕΦΑΑ Σερρών, ΑΠΘ
Πρόεδρος Εταιρείας Θεραπευτικής Γυμναστικής και Ειδικής Φυσικής Αγωγής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.