blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball 2015: Ήφαιστος και Πυρσός οι πρωταθλητές!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball 2015: Ήφαιστος και Πυρσός οι πρωταθλητές!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball 2015: Ήφαιστος και Πυρσός οι πρωταθλητές!

Σχολιασμός του πρωταθλήματος μέσα από την προσωπική μας ματιά

 

 

   Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Goalball Ανδρών και Γυναικών με την τρίτη και τελική φάση που διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης, με τον Α.Σ.Τ. Ήφαιστο Θεσσαλονίκης να κατακτά το πρωτάθλημα στους άνδρες και την Α.Ε.Τ. Πυρσός Θεσσαλονίκης να συνεχίζει το σερί στις γυναίκες. 
    Το Αθλωμ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, εκπροσωπήθηκε στο πρωτάθλημα διά του προέδρου του Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, με την ιδιότητα του Διαιτητή/Κριτή, αλλά και με τα ιδρυτικά του μέλη Τζαβάρα Αλέξανδρο και Αλευρομάγειρα Νικόλαο, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα και ήρθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.




Η διοργάνωση

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι στηρίζει πολύ το άθλημα του Goalball με την διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε τρεις φάσεις, με σκοπό οι ομάδες να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επίσημους αγώνες, αλλά και να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση καθ'όλη την διάρκεια του έτους, ώστε και η Εθνικές μας ομάδες Ανδρών και Γυναικών να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Πολύ καλή εντύπωση προκάλεσε η τελετή έναρξης που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με την είσοδο των αθλητών/προπονητών/συνοδών και των Διαιτητώνριτών και την ονομαστική παρουσίαση τους από τους ανθρώπους της ΕΑΟμ-ΑμεΑ που για ακόμα μια φορά έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό.


Οι εγκαταστάσεις

    Η τρίτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball διεξήχθη στο Κλειστό Γήπεδο Νέας Σμύρνης, το γνωστό κλειστό γήπεδο όπου αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, επισφραγίζοντας έτσι την άριστη συνεργασία που έχει η ΕΑΟμ-ΑμεΑ με τον Δημο Νέας Σμύρνης. Υπεύθυνη για την χρήση των γηπέδων και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ήταν η κ. Καρυοφύλλη Ιωάννα, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νέας Σμύρνης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού. Οι εγκαταστάσεις που μας παραχωρήθηκαν ήταν άριστες, προσβάσιμες, καθαρές, ευρύχωρες και οι υπάλληλοι του γηπέδου απόλυτα συνεργάσιμοι και εξυπηρετικοί και το γεγονός ότι το γήπεδο βρισκόταν σε μια ήσυχη περιοχή της Αθήνας, συνέβαλλαν ώστε κατά την προσωπική μου άποψη, να διεξαχθή ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. 


Οι ομάδες

   Μετά από κάποια πολύ συναρπαστικά παιχνίδια, τόσο στην εξέλικη, όσο και το αποτέλεσμα,  η ομάδα του Ήφαιστου από την Θεσσαλονίκη κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους αθλητές και την προπονητική ομάδα. Δεύτερη θέση για τον Πυρσό Θεσσαλονίκης και τρίτη για τον Κεραυνό Αθηνών.  Οι ομάδες Όμηρος Αθηνών και Πειρατές Βόλου κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. 
   Στις γυναίκες, επικράτησε για ακόμα μια χρονιά το φαβορί Πυρσός Θεσσαλονίκης, ενώ την έκπληξη έκανε η νεανική ομάδα του Κεραυνού Αθηνών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντα τέταρτη την ομάδα του Ηφαίστου. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Όμηρος Αθηνών. 


Η διαιτησία

Οι διαιτητές-κριτές εμφανίστηκαν με ομοιόμορφη εμφάνιση, αφού η ομοσπονδία τους προμήθευσε με ίδια μπλουζάκια, μαύρα με μακρύ μανίκι με τυπωμένο το λογότυπο της ΕΑΟμ-ΑμεΑ στο στήθος και την λέξη "REFEREE" στην πλάτη. Στους αγώνες συμμετείχαν όλοι οι εν ενεργεία Έλληνες Διαιτητές-Κριτές του αθλήματος, που όλοι πλέον, πλην ενός έχουν επίσημο Level από την IBSA και για ακόμα μια χρονιά, βρέθηκε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της η έμπειρη γερμανίδα διαιτητής Christle Daentler. Το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας ανεβαίνει και αναπτύσσεται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ομάδες, αφού ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διαιτητές-κριτές αποκτούν διεθνή εμπειρία, τόσο σε επίσημα, όσο και σε ανεπίσημα τουρνουά του εξωτερικού, βασισμένοι σε δικές τους πρωτοβουλίες κυρίως και με την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΑΟμ-ΑμεΑ. Προσωπικά πιστέυω ότι το επίπεδο της διαιτησίας στην τελική φάση ήταν πάρα πολύ καλό, καλύτερο από τις άλλες φορές και σε αυτό βοήθησε η εκ των προτέρων οργάνωση του προγραμματισμού διαιτητών-κριτών ανά αγώνα, αλλά και η παραχώρηση από τους υπέυθυνους του γηπέδου και η χρήση του υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού πίνακα. 


  
Το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης


Εκπάιδευση των διαιτητών-κριτών

Η Τελετή Έναρξης

Ο Πρόεδρος της ΕΑΟμ-ΑμεΑ κ. Φουντουλάκης




Με το ιδρυτικό μέλος του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Αλευρομάγειρα Νικόλαο


Τζαβάρας Αλέξανδρος, ιδρυτικό μέλος του "Εν Σώματι Υγιεί", παρακολουθεί τους αγώνες


Με την -για ακόμα μια χρονιά- Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Goalball, Βασιλική Άγκο, αθλήτρια με ολική απώλεια όρασης από την Βέροια

ΑΣΤ Ήφαιστος Θεσ/νικης: Πρωταθλητές Ανδρών 2015

ΑΕΤ Πυρσός Θεσ/νικης: Πρωταθλήτρια Γυναικών 2015


Οι διαιτητές-κριτές (όχι όλοι)

Αναμνηστική-οικογενειακή φωτογραφία
Αναμνηστική φωτογραφία με την Αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Εντεταλμένη Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Καρυοφύλλη Ι., με τους Πρόεδρο και Γ.Γ. της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ.κ. Φουντουλάκη Γ και Σιάχο Κ. μετά τις απονομές μεταλλίων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball 2015





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.