blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες Μελών: London Metropolitan University (CMU), 3 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες Μελών: London Metropolitan University (CMU), 3 Ιουλίου 2015

Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες Μελών "Εν Σώματι Υγιεί":

 "Community in Education Conference", London Metropolitan University, 03/07/2015

 



     Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το "Community in Education Conference".  Το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρo για την Πολυγλωσσία στην Εκπαίδευση του London Metropolitan University (CMU) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για τη Συμπληρωματική Εκπαίδευση (NRCSE)
     Το συνέδριο έχει ως θέμα το ρόλο και τη συνεισφορά των κοινοτικών οργανισμών στη μάθηση και στα ακαδημαϊκά επιτεύγματα των μαθητών.
       
     Στο συνέδριο θα συμμετέχει με προφορική ανακοίνωση η Όλγα Καραϊωσήφ Μ.Α., Εκπαιδευτικός, Υποψ. Διδάκτωρ του University of Nottingham και Ιδρυτικό Μέλος του "Εν Σώματι Υγιεί", σε συνεργασία με την  Δρ. Καλλιόπη Νικήτα.

Η προφορική τους ανακοίνωση έχει τον τίτλο:
 
"Supplementary schools and museums as spaces for identity negotiation: integrating archaelogy and drama within an educational framework" 
(Παροικιακά σχολεία και μουσεία ως χώροι διαπραγμάτευσης της ταυτότητας: συνδυάζοντας την αρχαιολογία και το δράμα μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο) 

     Θα παρουσιάσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και αρχαιολογία ως μέθοδο παιδαγωγικής διερεύνησης. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες ενός Ελληνικού Παροικιακού Σχολείου της Αγγλίας όπου έμαθαν για την πολιτιστική τους κληρονομιά μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην έκθεση με τις Κυπριακές αρχαιότητες του
Ashmolean Museum της Οξφόρδης. Στην ανακοίνωση θα αναλυθούν οι λόγοι που κάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος μια διαδικασία διαπραγμάτευσης της πολιτισμικής ταυτότητας των συμμετεχόντων.


Δείτε ΕΔΩ το site του Συνεδρίου 
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συνεδρίου




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.