blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Γνωρίστε τον πρώτο Επίσημο Διαιτητή Ποδοσφαίρου σε Αναπηρικό Αμαξίδιο!!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τον πρώτο Επίσημο Διαιτητή Ποδοσφαίρου σε Αναπηρικό Αμαξίδιο!!

Γνωρίστε τον πρώτο Επίσημο Διαιτητή Ποδοσφαίρου σε Αναπηρικό Αμαξίδιο!!

 

 


     Η Αγγλία είναι μια χώρα που κυριολεκτικά προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, αφού πρόσφατα έδωσε την ευκαιρία σε έναν 19χρονο νέο με Εγκφαλική Παράλυση να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει Επίσημος Διαιτητής Ποδοσφαίρου, αν και για να κινηθεί χρειάζεται αναπηρικό αμαξίδιο!!
    Πρόκειται για τον Nathan Mattick, 19χρονών, φοιτητή στο National Star College, ο οποίος είναι επίσημος διαιτητής ποδοσφαίρου και διευθύνει αγώνες και τουρνουά στην τοπική ένωση του Gloucestershire. 
     "Αγαπώ το ποδόσφαιρο και από την ηλικία των 7 ετών ήθελα να γίνω Διαιτητής" είπε ο Nathan, ο οποίος είναι και Πρόεδρος στην Φοιτητική Ένωση του Κολλεγίου που φοιτά και δηλώνει ότι το να έρθει να φοιτήσει στο National Star πραγματικά του άλλαξε τη ζωή!
    O Steve Tanner, επικεφαλής του Γραφείου Ανάπτυξης Διαιτητών στην Gloucestershire Football Association, επαίνεσε τις ικανότητες του Nathan: 

"Η Ένωση μας είναι υπερήφανη που μπόρεσε και έδωσε την ευκαιρία στον Nathan να πραγματοποιήσει το όνειρο του να διευθύνει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Nathan είναι ο πρώτος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου που διευθύνει αγώνες στο Gloucestershire και είναι προφανής η ανάπτυξη και των δικών του ικανοτήτων μέσα από αυτό που κάνει".

       Ο Nathan σπουδάζει Αθλητική Τεχνολογία είναι ένθερμος οπαδός της Chelsea, και μετά την αποφοίτησή του τον Ιούλιο, ελπίζει να βρει εργασία στον ευρύτερο χώρο της αθλητικής βιομηχανίας: 

"Θέλω να δουλέψω με παιδιά στον χώρο του αθλητισμού. Θέλω να βρω μια δουλειά και να είμαι ανεξάρτητος. Το να γυρίσω πίσω στους γονείς μου θα είναι πισωγύρισμα"

    Για την εμπειρία του από τον χώρο της διαιτησίας, μας λέει ότι ο πρώτος του αγώνας ήταν και ο πιο δύσκολος: "Είχα τόσο πολύ άγχος..Πίστευα ότι παίκτες και προπονητές θα μου δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το έργο μου, επειδή ήμουν στο αμαξίδιο και θα αναρωτιούνταν γιατί με έβαλαν να διεθύνω έναν αγώνα με αρτιμελείς ποδοσφαιριστές. Αλλά ευτυχώς δεν είχα τέτοια προβλήματα. Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να κάνουν ότι και τα άτομα χωρίς αναπηρία. Απλά το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο. Έχω Εγκεφαλική Παράλυση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ικανός να κάνω πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να σέβεσαι οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε έχει αναπηρία είτε όχι και πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε για αυτό τον σκοπό". 

    Το National Star College είναι εξειδικευμένο στην περαιτέρω εκπαίδευση. Έχει πάνω από 1600 φοιτητές ετησίως και επιπλέον έχει ειδικά κέντρα πληροφόρησης και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

 
 Μετάφραση - Επιμέλεια:
"Εν Σώματι Υγιεί" - ΒΕΡΟΙΑ
www.r4rehab.blogspot.gr


Πηγή: www.gloucestershireecho.co.uk


Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.