blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών: Σέντρα άυριο στην Ιαπωνία!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών: Σέντρα άυριο στην Ιαπωνία!

6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών: 

16-24 Νοεμβρίου, Shibuya, Tokyo, Japan



Ξεκινάει άυριο 16/11 στις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα Ιαπωνίας (05:00 ώρα Ελλάδος), με την τελετή έναρξης, το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών, με τη συμμετοχή 12 χωρών, αριθμός ρεκόρ και για πρώτη φορά με συμμετοχής χώρας από την Αφρική!



Όπως πρωτο το "Εν Σώματι Υγιεί" είχε ανακοινώσει για την Ελλάδα στις 09/01/2014, (δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση), το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί το γεγονός της χρονιάς για τον χώρο του ποδοσφαίρου τυφλών, ενός αθλήματος που συνεχώς επεκτείνεται και εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες χώρες. Η ραγδαία ανάπτυξη του αθλήματος φαίνεται και από το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν 12 ομάδες (έναντι 10 στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και για πρώτη φορθα συμμετέχει χώρα και από την Αφρικάνικη Ήπειρο (Μαρόκο).

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ των  4 ομάδων και στην επόμενη φάση (προημιτελικά) προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες και οι 2 καλύτερες τρίτες. 

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί και έτσι δεν θα δώσει το παρόν, αλλά υπάρχει Ελληνική εκπροσώπηση στην διοργάνωση, αφού ο επικεφαλής συντονιστής των διαιτητών είναι Έλληνας από την Θεσσαλονίκη, ο κ. Ηλίας Μάστορας.

       Για την διοργανώτρια χώρα, την Ιαπωνία, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ποδοσφαίρου Β1 που θα διοργανώσει, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατηγορίας Β2/Β3 στην πόλη Sendai τον Φεβρουάριο του 2013. Πρώτη φορά στην Ιαπωνία και πρώτη φορά στην Ασία γενικόιτερα. 
    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Βραζιλία είναι τα τελευταία χρόνια κυρίαρχος σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί εκτός από τον τίτλο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει και τα τρία χρυσά παραολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012.
Η πρωταθλήτρια ομάδα θα προκριθεί απ'ευθείας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016! 

Αναλυτικά τα γκρουπ των ομάδων:






Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα από το επίσημο site της διοργάνωσης

Φέτος για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω live-streaming

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Επισκεφθείτε το επίσημο site της διοργάνωσης:

http://en.wc-blind-football.com/



Το "Εν Σώματι Υγιεί" θα σας μεταφέρει καθημερινά τα αποτελέσματα μέσα από την σελίδα στο Facebook 

Περισσότερα για το Ποδόσφαιρο 5x5 Tυφλών ΕΔΩ (προβολή παρουσίασης .pps)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.