blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Εθνική Ομάδα Goalball Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ελίτ με την Βεροιώτισσα Βασιλική Άγκο στην σύνθεση της!

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η Εθνική Ομάδα Goalball Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ελίτ με την Βεροιώτισσα Βασιλική Άγκο στην σύνθεση της!

Η Εθνική Ομάδα Goalball Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ελίτ με την Βεροιώτισσα Βασιλική Άγκο στην σύνθεση της!


    Η Εθνική Ομάδα Goalball Γυναικών πανηγυρίζει την άνοδο της στην Α΄κατηγορία της Ευρώπης και συγχρόνως την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β', που διεξήχθη στην Ουγγαρία από τις 22 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου 2014.
    Η Ελληνική ομάδα νίκησε την διοργανώτρια Ουγγαρία στον μικρό τελικό με 2-1, με δυο γκολ της Κωνσταντίνας Δρίβα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και παράλληλα ανέβηκε στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ελίτ!

      Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μένη Κεσσανοπούλου παρέταξε κόντρα στην Ουγγαρία τις
Μαρία Τζάλλα, Κατερίνα Λορέντζου, Θεοδώρα Πασχαλίδου, Βασιλική Άγκο (Α.Σ.Τ. Πυρσός Θεσ/νίκης), Κωνσταντίνα Δρίβα και Κατερίνα Μαρκαντωνάκη (Α.Σ.Τ.  Όμηρος Αθηνών). Η Εθνική  Goalball συνολικά πέτυχε 4 νίκες ενώ έχασε σε 3 αγώνες. Νίκησε κατά σειρά το Βέλγιο με 2-1, την Ουγγαρία με 2-1, ηττήθηκε από τις Σουηδία με 3-0 και την Δανία με 2-0, ενώ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τη Μεγάλη Βρεττανία με 2-1.

    Προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου αγωνίσθηκε πάλι με την Δανία από την όποια έχασε με 4-1, για να παίξει στον μικρό τελικό πάλι κόντρα στην Ουγγαρία την οποία κέρδισε με 2-1. Συνολικά η ελληνική ομάδα πέτυχε 8 τέρματα στην διοργάνωση. Οι σκόρερ για την Εθνική ομάδα ήταν Κωνσταντίνα Δρίβα (3), Βασιλική Άγκο (2), Κατερίνα Λορέντζου, Τζάλλα Μαρία

και Πασχαλίδου Θεοδώρα από 1 γκολ.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών, όπως αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Βεροιώτισσα αθλήτρια 3η από αριστερά

    Μαζί με τον συνεργάτη της Χριστόφορο Σιζόπουλο, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μένη Κεσσανοπούλου παρέταξαν ένα κάλο σύνολο, που παρ' ότι δεν είχε πολλά παιχνίδια έπαιξε πολύ ωραίο γκόλμπολ.
«Τα κορίτσια είχαν θέληση και πείσμα στο τουρνουά για να φθάσουν στον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο.» είπε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Η Ιστοσελίδα Ανάπτυξης και Προώθησης Προσαρμοσμένου Αθλητισμού από την Βέροια "Εν Σώματι Υγιεί" - www.r4rehab.blogspot.gr   σε εκτενές αφιέρωμα που είχε κάνει στις 4 Ιουλίου 2014 για την Βεροιώτισσα Πρωταθλήτρια Βασιλική Άγκο, είχαμε γράψει "... Για το μέλλον της στο άθλημα άμεση προτεραιότητα έχει να γίνεται ολοένα και καλύτερη, ώστε να μπορέσει να έχει περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα για να μπορέσει να προβιβαστεί στην Α' Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και μόνοι σας, ο βασικός της στόχος επετεύχθει!!


Η Βασιλική Άγκο σε φάση από αγώνα στην Ουγγαρία
Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική Ομάδα, αθλήτριες και Ομοσπονδιακούς προπονητές.


Συγχαρητήρια Βασιλική, είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Η πόλη της Βέροιας μπορεί να υπερηφανεύεται για σένα και τις επιτυχίες σου!

 
Διαβάστε εδω το αφιέρωμα του "Εν Σώματι Υγιεί" στην Βασιλική:




Δείτε εδώ τον αγώνα  Ελλάδα - Μεγάλη Βρεττανία 2-1

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!
Το "Εν Σώματι Υγιεί" στο facebook 


Πηγή: sportsland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.