blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Παγκόσμιο Ρεκόρ στη Νάουσα στο 8ο OPEN Κολύμβησης ΑμεΑ!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Παγκόσμιο Ρεκόρ στη Νάουσα στο 8ο OPEN Κολύμβησης ΑμεΑ!

   Όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερη ανάρτηση ( http://r4rehab.blogspot.gr/2014/03/8-2014.html ) το 8ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, ήταν "μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλάθλους της περιοχής, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους Έλληνες κ ξένους Πρωταθλητές και Παραολυμπιονίκες".

 Η σημασία αυτού του γεγονότος αποδείχθηκε και στην πράξη αφού το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας σημειώθηκε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ και ακόμα έξι Πανελλήνια Ρεκόρ!

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ  σημειώθηκε από την αθλήτρια του Φίλιππου, Μαρία Καλπακίδου στα 100μ Ύπτιο Γυναικών κατ. S2 με  χρόνο 02:51.03.



Η Μαρία Καλπακίδου λίγο μετά απο την επίτευξη του Παγκοσμίου ρεκόρ με τον προπονητή της Γιάννη Μαχίλη 



   Η κολυμβήτρια του Φίλιππου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και καταχειροκροτήθηκε: «Οργάνωση, συγκέντρωση και πειθαρχία» εξηγεί η Μαρία Καλπακίδου ότι είναι τα τρία συστατικά που έφεραν το Παγκόσμιο ρεκόρ. Για τον Γιάννη Μαχίλη, τον προπονητή της μιλά με τα καλύτερα λόγια: «Έχουμε καλή χημεία με τον Γιάννη. Είμαστε μαζί 12 με 13 χρόνια και έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι μια προυπόθεση ώστε να μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου». Για τους στόχους της η Μαρία εξηγεί ότι  «τώρα στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά θα προσπαθήσουμε στη Ολλανδία στο Ευρωπαικό, τον Αύγουστο».     
   Στο τουρνουά συμμετείχαν 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και απο τη Σερβία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο.

«Η Νάουσα έχει ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια και φέτος φιλοξενηθήκαν αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό οι οποίοι θέλουν να έρθουν για προετοιμασία στην Νάουσα. Ο συνδυασμός του άριστου κολυμβητηρίου, η διαμονή στο ξενοδοχείο που είναι δίπλα στο κολυμβητήριο αλλά και η ωραία φύση ελκύουν τους αθλητές» εξηγεί ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας για την Βόρεια Ελλάδα Γιώργος Μαθάς.

Πανελλήνια ρεκόρ
  • Ο Νικόλαος Τσότρας, του «Σ.Π.Ε. Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,»  στη κατηγορία S7 στο αγώνισμα 50m ελεύθερο, πέτυχε χρόνο 00:30.31. 
  • Η  Μαρία Τσάκωνα, του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στη κατηγορία S6 στο αγώνισμα 100m ύπτιο πέτυχε χρόνο 1:58.84
  • Η  Μελίνα Μεταξά του σωματείου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στη κατηγορία  S5 στο αγώνισμα 50m ύπτιο πέτυχε χρόνο 1:22.73
Και τρία Πανελλήνια ρεκόρ πέτυχε 
  •  Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης του σωματείου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στη κατηγορία S9 στο αγώνισμα 50m ελεύθερο χρόνο 00:28.30.
  • Στο αγώνισμα 100m ελεύθερο πέτυχε χρόνο 1.02.47.
  • και στο αγώνισμα 100m πεταλούδα πέτυχε χρόνο 1.06.66.
Ο αθλητής του συλλόγου Α.Σ. ΑμεΑ "ΑΙΓΕΣ" Ν. Ημαθίας Βιγκάτο Φίλιππος, αγωνίστηκε στα 50μ Ελεύθερο της κατηγορίας S14, σημείωσε χρόνο 1.14.79 και κατετάγη έβδομος.

Δειτέ εδώ τα επίσημα αποτελέσματα

Πηγή: ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.